8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Vladika Nikanor osveštao zemlju na kojoj će biti izgrađen hram u Starčevu

U Starčevu je prvi put posle 111 godina osveštana zemlja za izgradnju hrama Ognjenoj Mariji. Ceremoniji je prisustvovao Vladika Banatski Nikanor uz druga svestena lica  zajedno sa lokalnim  meštanima.

Srpska pravoslavna crkva 30. jula, slavi praznik Svete velikomučenice Marine, u narodu poznate kao Ognjena Marija. Njeno ime nosiće novi Hram  u Starčevu , a zemljište na kome će biti izgrađen osveštao je Vladika Banatski Nikanor. Vladika je cečtitao svim mštanima i zahvalio se svima koji su pomogli da se obezbedi zemljište za izgradnju hrama.

Posle 111 godina nakon što je izgrađen Hram velikomučenika Pantelejmona, u Starčevu je po prvi put osveštano zemljište za izgradnju novog Hrama , rekao je Protejerej Zoran Maletić.

Među vernicima Ognjena Marija izaziva posebno strahopoštovanje i toga dana kućni poslovi svedeni su na minimum. Posle osveštenja zemljišta, po recima Vladike Banatskog Nikanora uskoro bi trebala da počne i izgradjna hrama Svete velikomučenice Marine.

Related posts

Jutros u Vršcu registrovan zemljotres

Mica Milakov

7.804 novozaraženih korona virusom, preminule 54 osobe

Jasmina Petkovic

PROUNS: Da li je cev oružja uperena prema predsedniku Srbije, sloboda medija?

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija