20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Subvencije Grada za priključke za gas u cilju smanjenja štetnih materija u vazduhu

Nivo zagađenja vazduha najveći je u periodu kad se počinje sa loženjem. U cilju smanjenja koncentracije suspendovanih čestica svake godine Grad Pančevo iz budžeta izdvaja novac za finansiranje  priključaka za gas.

Vazduh u većim gradovima u Srbiji nije bio zadovoljavajućeg kvaliteta, od 13. do 29. oktobra, rekla je Katarina Banjai, većnica zadužena za zaštitu životne sredine. Uzrok je početak grejne sezone. To je bio razlog emisije većih koncentracija suspendovanih materija. Nepovoljni vremenski uslovi uticali su na to da materije duže ostanu u vazduhu.

Suspendovane, odnosno materije koje zagađuju vazduh razlog su zašto se uvode gasni priključci, za koje Grad Pančevo daje subvencije. Katarina Banjai objasnila je da je gas čistiji energent, i da se njegovim korišćenjem manje zagađuje vazduh, nego u slučaju kada se koriste čvrsta goriva.

U Nacrtu budžeta grada Pančeva za sledeću godinu predviđena su sredstva u iznosu od pet i po miliona dinara, što je dovoljno za novih 97 priključaka, istakla je većnica za zaštitu životne sredine.

Related posts

Dijalog u Briselu se nastavlja: Predsednik Srbije prvo s Boreljom, pa sledi trilateralni sastanak

Nikoleta Dragaš

Vučić sa ambasadorom Katara

Nikola Toadjer

Volja Zelenovića pre zdravlja naroda! Sramno koristi epidemiološku situaciju da bi još koji dan ostao na “političkoj stolici”

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija