23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Studio B najoštrije osudio nastavak monstruozne kampanje pretnji predsedniku Vučiću

RTV Studio B najoštrije osuđuje nastavak monstruozne kampanje pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u koju se posle NINa, uključio i dnevni list Danas. Karikatura na kojoj je snajper uperen u Vučićeve grudi , na kojima je nacrtana meta, pokazuje do koje mere je iskrivljena svest ljudi koji sebe, znamo to odavno, potpuno pogrešno smatraju primerom slobodnog novinarstva u Srbiji, jer bi za ovakvu nazovi slobodu u Americi, Nemačkoj, ili Engleskoj neko završio u zatvoru.

Podsećamo kolege iz Danasa da je ubistvu Zorana Đinđića prethodila gotovo identična kampanja u medijima u kojoj je ubijeni premijer satanizovan na isti način kao što to sada NIN i Danas rade sa Vučićem.

Ako stida nemaju, onda bi bar trebalo da stave prst na čelo i umesto Vučića, na objavljenoj karikaturi zamisle, recimo, Đilasa ili Mariniku Tepić sa uperenim snajperom, verovatno bi im tada proradile sve profesionalne, moralne i etičke norme na koje se toliko pozivaju i krenuli sa osudama, koje bi se čule verovatno do Brisela i Strazbura. Studio B apeluje na sva novinarska udruženja da reaguju i osude ovakve skandalozne poruke. Oni koji nastave da glasno ćute svrstaće se na stranu onih koji novinarstvo očigledno shvataju na isti način kao i njihovi opozicioni finansijeri: kao jeftino sredstvo za povratak na vlast i nastavak pljačkanja Srbije.

Related posts

Predsednik Vučić tražio da prevoz u Beogradu bude kao pre

Zorana Stekovic

Vulin: Vučić se bori za Srbiju tamo gde je najteže

Jelena Obradović

Zbog radova deo Pančeva bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija