19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Studio B najoštrije osudio nastavak monstruozne kampanje pretnji predsedniku Vučiću

RTV Studio B najoštrije osuđuje nastavak monstruozne kampanje pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u koju se posle NINa, uključio i dnevni list Danas. Karikatura na kojoj je snajper uperen u Vučićeve grudi , na kojima je nacrtana meta, pokazuje do koje mere je iskrivljena svest ljudi koji sebe, znamo to odavno, potpuno pogrešno smatraju primerom slobodnog novinarstva u Srbiji, jer bi za ovakvu nazovi slobodu u Americi, Nemačkoj, ili Engleskoj neko završio u zatvoru.

Podsećamo kolege iz Danasa da je ubistvu Zorana Đinđića prethodila gotovo identična kampanja u medijima u kojoj je ubijeni premijer satanizovan na isti način kao što to sada NIN i Danas rade sa Vučićem.

Ako stida nemaju, onda bi bar trebalo da stave prst na čelo i umesto Vučića, na objavljenoj karikaturi zamisle, recimo, Đilasa ili Mariniku Tepić sa uperenim snajperom, verovatno bi im tada proradile sve profesionalne, moralne i etičke norme na koje se toliko pozivaju i krenuli sa osudama, koje bi se čule verovatno do Brisela i Strazbura. Studio B apeluje na sva novinarska udruženja da reaguju i osude ovakve skandalozne poruke. Oni koji nastave da glasno ćute svrstaće se na stranu onih koji novinarstvo očigledno shvataju na isti način kao i njihovi opozicioni finansijeri: kao jeftino sredstvo za povratak na vlast i nastavak pljačkanja Srbije.

Related posts

Futsal reprezentacija Srbije spremna za meč sa Rumunijom

Alba Jovanović

SNS: Srbija ne spušta glavu pred fašistima i siledžijama

Nikoleta Dragaš

U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u Pančevu grad sufinansira uvođenje gasa

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija