3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Obuka za prvu pomoć u Crvenom krstu

Organizacije Crvenog krsta su u obavezi da u skladu sa javnim ovlašćenjima, kao pomažućem organu vlasti, vode evidenciju o obuci zaposlenih u pružanju prve pomoći, a sve u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlja na radu i Zakona o radu Republike Srbije.

Crveni krst Pančevo, shodno Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu (SG RS 101/2005), Pravilniku o načinu pružanja prve pomoći, vrsti sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na radnom mestu, načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći („Sl. glasnik RS“, br. 109/2016), kao i Zakona o Crvenom krstu Srbije (SG RS 107/2005), organizuje obuku iz prve pomoći za zaposlene.

S tim u vezi, podsećamo na obavezu poslodavca da obezbedi osposobljavljanje za osnovno ili napredno pružanje prve pomoći rukovodioce, kao i najmanje 2% od ukupnog broja izvršilaca u jednoj radnoj smeni ili lokacijski odvojenoj jedinici.

Crveni krst Pančevo Vas obaveštava da sprovodimo osnovnu i naprednu obuku za osposobljavanje za pružanje prve pomoći za zaposlene te da, ukoliko planirate da do kraja tekuće godine realizujete pomenute obuke, obavestite nas o svojim potrebama kako bismo vas uvrstili u plan realizacije i time obezbedili slobodne termine u skladu sa vašim potrebama procesa rada.

Cena obuke za osnovno osposobljavanje iznosi 2.000,00 dinara, za napredno osposobljavanje je 3.250,00 dinara bez PDV-a i po polazniku.

Nakon završene obuke Vašoj organizaciji se dostavlja izveštaj u vidu Potvrde o izvršenoj obuci sa evidencijom obučenih zaposlenih i originalna personalizovana Uverenja Crvenog krsta Srbije za sve polaznike koji su završili obuku.

Obuku realizuju sertifikovani predavači i asistenti Crvenog krsta Pančevo, sa validnim licencama Crvenog krsta Srbije.

Related posts

Uspesi džudo kluba “Dinamo”

Branislava Grčić

VUČIĆ SE OD JUTROS VANREDNO SASTAJE SA ŠEFOVIMA VOJSKE, POLICIJE I DRUGIH BEZBEDNOSNIH SLUŽBI!

Zorana Stekovic

Nezaposleni, imate vremena do kraja septembra da nađete posao!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija