28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Bogata ponuda posnih proizvoda na Zelenoj pijaci

Široka ponuda domaćih proizvoda na Zelenoj pijaci obeležila je poslednju nedelju novembra. Period slava i Božićnog posta glavni je razlog za odlazak u kupovinu. Ekipa naše televizije proverila je cene najtraženijih posnih proizvoda na Zelenoj pijaci.

Početak Božićnog posta i sezona slava predstavljaju period u kome naši sugrađani najradije dolaze na Zelenu pijacu kako bi kupovali potrebne namirnice. Cena rečnih riba je raznolika, šaran možete kupiti za 450 dinara, som košta 700, a smuđ 790 dinara. Za morsku ribu cene su malo drugačije, losos možete naći po ceni od 1500 dinara, pangasijus košta 450, a oslić 330 dinara. Odlična zamena za meso su pečurke čija se cena kreće od 170 do 200 dinara. Za pravljenje slavskih kolača neizostavno je koštunjavo voće. Cena sirovog lešnika je 1000 dinara, a za pečeni bi trebalo izdvojiti 300 dinara više, bademi su 1200 dinara, orah 1000, dok je cena indijskog oraha 1600 dinara po kilogramu.

Većina prodavaca ima stalne kupce, jer se iz godine u godinu vraćaju na istu tezgu zbog proverenog kvaliteta. Danas ih nije bilo mnogos’obzirom na to da je radni dan, najveće gužve stvaraju se subotom. Oni koji su danas poranili kažu da je ponuda dobra, a da cena namirnica varira. Prodavci poručuju da za svakog kupca imaju odgovarajuću robu.

Related posts

U Pančevu 16 obolelih

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Tači da se izjašnjava samo o tačkama optužnice za zločine OVK

Zorana Stekovic

Hitna pomoć: Nepravilno korišćenje klima uređaja često uzrok bolova u grlu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija