23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Služba JKP “Drugi oktobar” spremna za zimu

Zimska služba JKP Drugi oktobar spremna je za zimu, iako su temperature i dalje visoke za ovo doba godine. Pored specijalizovanih vozila za redovne aktivnosti i dodatnih za vanredne prilike, za ovu zimu obezbeđeno je i dovoljno agregata za posipanje puteva. Zimska služba spremno dočekuje sve izazove koji je očekuju tokom zimskih dana.

Vršilac dužnosti direktora JKP Drugi oktobar Jovan Knežević kaže da će se čistiti lokalni putevi, ulice u ukupnoj dužini od 147 kilometara, a takođe i 8 kilometara gradskih ulica koje nisu u njihovoj, nego u nadležnosti puteva Srbije. Ukoliko ne budu stigli blagovremeno da reaguju, Drugi Oktobar će preuzeti odgovornosti i te puteve očistiti.

  • Iako postoje prioriteti čišćenja po ulicama, trudićemo se da čistimo podjednako, osim u slučaju većih količina padavina, kada ćemo se držati prioriteta. Prvenstveno su to prilazi javnim ustanovama i objektima, kao i glavne saobraćajnice. Trotoare, pešačke i biciklističke staze, za vreme trajanja snežnih padavina, čistićemo ručno, rekao je Knežević.

Kako je i otklanjanje leda i čišćenje snega veliki i odgovoran posao, održavanje puteva zahteva angažovanje i dodatnih resursa kako u mehanizaciji, tako i radnoj snazi. Ukupno 75 radnika JKP Drugi oktobar, biće angažovano na čišćenju snega, a po potrebi biće dežurne i mobilne jedinice.

  • Za vreme trajanja zimskih uslova, sva vozila su obavezna da imaju zimsku opremu.
    Apelujemo na vozače da se ne parkiraju na mestima koja nisu predviđena za parking, jer na taj način mogu ometati rad vozila zimske službe, rekao je Knežević.

Related posts

Budžet Grada Vršca realan i socijalno odgovoran

Zorana Stekovic

“Color Media Communication” proslavila 28. rođendan

Jasmina Petkovic

NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 1.966 NOVIH SLUČAJEVA KORONE U SRBIJI! PREMINULO 37 OSOBA!

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija