27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

U Šapcu vri zbog hapšenja daktilografkinje VJT, Danke Popović(39): Odavala tajne kriminalcima!

Vest o hapšenju zapisničarke Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danke Popović (39) odjeknula je kao bomba! Lisice na ruke škljocnule su u utorak uveče, i to po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, koje joj na teret stavlja da je „operisala“ sa najviđenijim kriminalcima i odavala im službene tajne sa oznakom „strogo poverljivo“.

Zahvaljujući saradnji Popovićeve i organizovanog kriminala, tokom 2019. godine u više navrata bile su kompromitovane akcije BIA i MUP i dovedena u pitanje bezbednost operativaca, koji rade na teškim slučajevima. Informacije o praćenju i prisluškivanju iznošene su konstantno, što je skrenulo pažnju Bezbednosno-informativne agencije, koja je počela da „češlja“ Šabac.

  • Zapisničarka je bila u vrlo povlašćenom položaju i sedela u kancelariji prvog zamenika Višeg javnog tužioca Milana Milutinovića, a sticaj okolnosti je da taj čovek ima zadatak da obavlja poslove u vezi sa medijima. Naravno da tu nikojme nije bilo lako – kaže naš izvor iz istrage.
    Popovićeva je, kako saznajemo, najverovatnije „operisala“ i sa narkodilerima, a radno mesto na kojem je zaposlena dugi niz godina, obezbeđivalo joj je da neometano motri na sve što zanima ljude sa one strane zakona. Jer, kancelariju u kojoj je sedela, samo zid deli od glavne tužilačke kancelarije višeg javnog tužioca Zorana Obradovića.
    U Šapcu nije tajna da je zapisničarka žiivela sama sa dvoje male dece, a sa suprugom je, navodno, imala problema zbog nasilja u porodici. Kao devojka, kažu upućeni, Popovićeva se kretala u kriminogenom miljeu, pa niko nije baš mnogo iznenađen.
    Osumnjičena je za krivično delo iz člana 98 zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Akcija razotkrivanja i hapšenja sprovedena je u saradnji Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, Odseka za suzbijanje visoke korupcije i BIA, SPBOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal.
    Kao daktilograf i zapisničar Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, Popovićeva je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji, poput nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih. Odavala je službene tajne sa stepenom tajnosti – strogo poverljivo!

izvor: embargo.rs

Related posts

Priština zabranjuje ulazak robe iz centralne Srbije bez dokumenta sa naznakom “Republika Kosovo”

Katarina Popović

Danas je Božić po Gregorijanskom kalendaru

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Dušana Dude Ivkovića

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija