27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Novi izgled školskog dvorišta u OŠ “Đura Jakšić”

Posle više decenija, školsko dvorište i infrastruktura biće uređeni u osnovnoj školi „Đura Jakšić“ na Tesli. Letos su završeni radovi na izmeštanju postojećeg gasovoda i strujnih instalacija, kao i kanalizacione mreže koje su prolazile ispod sportskog terena. Sada se nasipa asfalt na sportski teren i uređuje okolna infrastruktura.

Oko 560 mališana iz osnovne škole „Đura Jakšić“ uskoro će imati potpuno novo sportsko igralište, moderno sa metalnim tribinama i novom ogradom iza rukometnih golova. Teren, u koji se nije ulagalo godinama, pored učenika, biće otvoren za sve koji se bave sportom, rekreativno ili profesionalno.

Radovi na rekonsturkciji otvorenog sportskog terena u „Đurinoj“ školi počeli su početkom novembra, a danas je postavljen poslednjih sloj asfalta. Teren je površine od oko 1000 kvadratnih metara. Urađena je atmosferska kanalizacija u dvorištu, koja je sada povezana na uličnu, a pored terena biće izgrađene metalne tribine.

Gradska menadžerka Maja Vitman, koja je danas obišla radove, izjavila je da je ukupna vrednost radova oko 12 miliona dinara. Uprava za kapitalna ulaganja je sufinansirala radove sa oko 9,8 miliona dinara, dok je lokalna samouprava uložila oko 2, 5 miliona.

Tokom juna u školi je izmešten gasovod, s obzirom da je trasa prolazila ispod starog sportskog terena. Takođe u ovoj školi izmeštene su i instalacije struje i kanalizacije. Urađen je novi teren i sređena je zelena površina. Ukupna vrednost radova koji su izvedeni u junu bila je oko 4,5 miliona dinara koje je finansirao Grad.

Related posts

Apel predsednika Vučića: Vakcinišite se, blizu smo pobede

Nikoleta Dragaš

Danas je Sveti Nikola

Zorana Stekovic

Druženje i fudbal u Glogonju za Petrovdan

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija