11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

NIS opremio kabinet za mehatroniku u Mašinskoj školi

Učenici Mašinske škole „Pančevo“ ubuduće će moći da koriste kabinet mehatronike, opremljen savremenom didaktičkom opremom. Zahvaljujući industrijskoj opremi iz Rafinerije nafte u Pančevu  praktična nastava u ovoj obrazovnoj ustanovi biće kvalitetnija i omogući će im sticanje praktičnih znanja.

Uz podršku kompanije NIS u okviru programa „Energija znanja“, Mašinska škola dobila je kabinet za mehatroniku, koji je opremljen savremenom didaktičkom opremom  za izvođenje vežbi i sticanje praktičnih znanja. Takođe, kompanija NIS donirala je Mašinskoj školi „Pančevo“ industrijsku opremu iz Rafinerije nafte u Pančevu, neophodnu za uspešnu realizaciju praktične nastave. Na taj način će se učenici upoznati sa industrijskim komponentama i pripremiti se za rad u procesnoj industriji.

U okviru programa „Energija znanja“ i u konsultaciji sa inženjerima Rafinerije nafte u Pančevu, u Mašinskoj školi je dopunjen i prilagođen nastavni program za obrazovni profil tehničar mehatronike. Učenici koji pohađaju ovaj smer stiču kompetencije za rad u svim složenim procesnim postrojenjima, rekao je profesor elektrotehničke grupe predmeta, Nenad Milinković.

Saradnja između kompanije NIS i Mašinske škole „Pančevo“ podrazumeva prilagođavanje školskog programa i školovanje kadrova za poslovne potrebe Rafinerije. NIS je do sada opremio 50 učionica i laboratorija u školama i na fakultetima u Srbiji.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Pančevo ponovo grmi: “Đilase lopove!..”

Mica Milakov

Pokret socijalista: Đilas u svojim medijima neprestano čereči decu Aleksandra Vučića

Vanja Vićentić

UNS osudio ometanje rada zaposlenih u RTV Kraljevo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija