18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić čestitao Johanisu pobedu na izborima u Rumuniji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitky predsedniku Rumunije Klausu Johanisu, u kojoj se kaže:

“Povodom Vašeg ponovnog izbora za predsednika Rumunije, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh u radu. Uveren sam da Vam poverenje građana Vaše zemlje daje snažnu volju da ih vodite putem uspeha i daljeg napretka.

Želim da istaknem našu zahvalnost prijateljskoj Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na njenom evropskom putu.

Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rumunije i verujem da će naši dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa, na dobrobit građana naših dveju zemalja.

Nadam se da ćemo saradnju da nastavimo i kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatram veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

Uz nadu da ćete tokom Vašeg novog predsedničkog mandata da posetite Srbiju, primite srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

 

Related posts

Mihajlović: Dečiji brakovi ozbiljno kršenje prava devojčica

Bojana Kecic

VUČEVIĆ: Đilas je iz Telekoma izvlačio na desetine miliona evra

Nikoleta Dragaš

Ana Brnabić čestitala građanima Novu godinu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija