1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić čestitao Johanisu pobedu na izborima u Rumuniji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitky predsedniku Rumunije Klausu Johanisu, u kojoj se kaže:

“Povodom Vašeg ponovnog izbora za predsednika Rumunije, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh u radu. Uveren sam da Vam poverenje građana Vaše zemlje daje snažnu volju da ih vodite putem uspeha i daljeg napretka.

Želim da istaknem našu zahvalnost prijateljskoj Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na njenom evropskom putu.

Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rumunije i verujem da će naši dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa, na dobrobit građana naših dveju zemalja.

Nadam se da ćemo saradnju da nastavimo i kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatram veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

Uz nadu da ćete tokom Vašeg novog predsedničkog mandata da posetite Srbiju, primite srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

 

Related posts

Đurić: Za Srbiju je 9. maj svetionik za budućnost

Jelena Obradović

Subvencije za gasni priključak

Nikoleta Dragaš

PS: Vulina napadaju oni kojima nije u interesu da Srbija bude bezbedna i sigurna zemlja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija