27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Plandište Vesti

Opština Plandište dobila novo sanitetsko vozilo

Dom zdravlja „1. oktobar“ u Plandištu dobio je novo sanitetsko vozilo koje je donacija kompanije Wind Park Plandište. U kupovinu  vozila učestvovala je i kompanija Gaspromnjeft Novi Sad.

Kompanija Wind Park Plandište donirala je 2.500.000 dinara za kupovinu sanitetskog vozila namenjenom Domu zdravlja u Plandištu, dok je iz NIS-a, u okviru programa „Zajednici zajedno“ opredeljeno 2.000.000 dinara. Wind Park je društveno odgovorna kompanija koja brine o zaštiti životne sredine i zdravlju ljudi u opštinama u kojima razvija projekte, rekao je generalni direktor ove kompanije, Boris Granovski.

Opština Plandište uočila je potrebu za novim sanitetskim vozilom koje će služiti građanima. Nadamo se da neće biti mnogo hitnih slučajeva i da će vozilo koristiti za bolju i sigurniju zdravstvenu zaštitu. Ovo se pre svega odnosi na pacijente koji svakodnevno idu na dijalizu, objasnio je predsednik opštine Plandište, Jovan Repac.

Trenutno Dom zdravlja u Plandištu ima pet sanitetskih vozila. Onima kojima raspolaže su dotrajala i stara, tako da će nova omogućiti sigurniji prevoz pacijenata do zdravstvenih ustanova.

Dom zdravlja u Plandištu renoviran je prošle godine. Time su omogućeni bolji uslovi pacijentima, ali i zaposlenima u ovoj ustanovi.

Related posts

Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i „Nedelje Crvenog krsta“

Mica Milakov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao vinariju Deurić

Mica Milakov

Predstavnici Opštine Gračanica obišli tri ugrožene porodice

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija