19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Udruženje “Pansej” čuvar kulturnog nasleđa

Udruženje Pansej je nastalo radi ostvarivanja ciljeva u oblastima kulture, istorije, tradicije i obrazovanja. U predstojećem periodu sledi predavanje o istorijskim ličnostima ,,Zlata vredni” 12. decembra i prva vizuelna izložba ,,110 rodjendan svetionika”. Udruženje se trudi da svojim aktivnostima i projektima podstakne Pančevce da se informišu o istoriji i kulturi Pančeva.

Udruženje Pansej je osnovano u novembru 2018 godine, sa ciljem da promovišu lokalnu istoriju, kulturu, obrazovanje i turizam. Za godinu dana postojanja ovo udruženje je već sprovelo razne projekte koji su doprineli da se Pančevci zainteresuju  i saznaju što više o lokalnu istoriju i kulturu grada

Spojila nas je ljubav prema Pannčevu i lokalnoj istoriji, tako da smo odlučili da se udružimo i radimo na projektima  koji bi unapredili život u Pančevu, kaže Nikola Đorđević, zastupnik udruženja Pansej.

Predstojeći period će biti pun zanimljivih događanja.U saradnji sa Narodnim muzejom i Centrom za talente,udruženje organizuje događaj Zlata vredni-istoričari i njihovi heroji, istoriju predavanja o istorijskim ličnostima Pančeva. Za 22. decembar planirana je virtuelna izložba110. rodjendan svetionika gde će ljudi moći da vide stare fotografije svetionika, mape i fotografije koje su sugrađani slali.

Related posts

Da li tradicionalni mediji gube trku u eri digitalizacije?

neca

UDAR NA ORGANIZOVANI KRIMINAL

Mica Milakov

Gradsko veće usvojilo akcioni plan protiv trgovine ljudima

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija