18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Novi izgled dvorišta u vrtiću “Neven”, donirana i klima

U dvorištu vrtića „Neven“ napravljena je prava zelena oaza i dečije igralište. Posle renoviranja oluka i krova, korisnici ovog vrtića od danas imaju i novu invertnu klimu koju su dobili od mesne zajednice.

Oko sto mališana obradovalo se jutros kada su videli novo igralište i zelenu oazu u dvorištu svog vrtića „Neven“ u Vojlovici. Vrtića koji je pre svega specifičan, jer ga pohađaju mališani iz različitih nacionalnih zajednica. Jelena Milošević ima dvoje dece. Jedno predškolskog uzrasta koje idu u Neven i kako kaže, jutros ih je sačekalo iznenađenje.

Vrtić „Neven“ je još jedan od vrtića koji su renovirani u poslednje vreme. U tu akciju uključila su se mnoga preduzeća, mesna zajednica, udruženja.. Sada dvorište, koje je bilo neuslovno, izgleda potpuno drugačije sa novim drvećem, cvećem, i vozićem.

Mnogo pojedinaca, ali i institucija, organizacija u kulutrno umetničkih društava učestvovalo je u renoviranju Nevena. Među njima je KUD „Tamaši Aron“ iz Vojlovice, koji ima sekciju udruženja vezilja.

Saradnja je išla preko gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost.

Vojlovica je naselje u kojem živi veliki broj nacionalnih zajednica po čemu je Pančevo prepoznatljivo u Vojvodini, koja je kao autonomna pokrajina primer dobre saradnje, suživota i međusobne tolerancije.

Akcije u vrtićima se nastavljaju u narednom periodu. Cilj je da svaki vrtić u Pančevu, pored redovnih ulaganja, bude pretvoren u zelenu,ekološku oazu.

Related posts

Maske obavezne u prevozu, preporuka da se nose u zatvorenom

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić posetio Institut za majku i dete

Jasmina Petkovic

Preporuke građanima koji su iz Kine doputovali u Srbiju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija