13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Građani i privrednici na Novoseljanskom putu dobijaju sekundarnu kanalizacionu mrežu

Oko 500 stanovnika i desetak privrednika dobiće mogućnost da se već od početka naredne godine priključe na fekalnu kanalizacionu mrežu na Novoseljanskom putu. Trenutno se radi neparna strana ulice u dužini od oko 1200 metara, a u planu je da se sa radovi nastave i kompletiraju sređivanjem i parne strane Novoseljanskog puta.

Građani Novoseljanskog puta, ali i veliki broj malih i srednjih preduzeća godinama su čekali da se u ovom delu Pančeva, uradi sekundarna kanalizaciona mreža kako bi se oslobodili septičkih jama. Odgovornom politikom gradske vlasti i odličnom saradnjom sa građanima i mesnom zajednicom radovi su počeli, tako da će oko 100 domaćinstava i desetak preduzeća koji gravitiraju na tom potezu dobiti konačno mogućnost da se priključe na fekalnu mrežu.

Radove koji se sprovode obišli su gradonačelnik Saša Pavlov, gradska menadžerka Maja Vitman i odbornik SNS iz naselja „Mladost“ Ivan Tešić. Prema rečima Saše Pavlova, posle obavljenog velikog posla sa dolaskom kompanija ZTF i Brose u Pančevu, lokalna samouprava pojačaće infrastrukturne radove u mesnim zajednicama u gradu i selima. Pavlov je rekao da je ovaj projekat još jedan primer odlične saradnje između Grada Pančeva i pokrajinske administracije, s obzirom da je Vojvodina sufinansirala ove radove.

Oko 15 miliona dinara koštaju ovi radovi bez PDV-a . Radi se na dužini od kilometar i 200 metara. Po završetku ovog dela posla, planira se nastavak uređenja parne strane Novoseljanskog puta.

Radovi će zavisiti od vremenski uslova, ali krajnji rok za završetak je kraj januara. Po završetku pre svega građani će imati veliki benefit , jer će pored priključka ekološka situacija u ovom delu Pančeva biti znatno unapređena.

Related posts

Marinika Tepić obasipa narod lažima

Nikoleta Dragaš

RPK: Seminar o pripremama za izradu godišnjih finansijskih izveštaja

Nikoleta Dragaš

Moguća pojava grada

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija