29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica Vesti

Delegacija MMF-a posetila vetropark u Kovačici

Zamenik generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Zhang Tao sa svojom delegacijom i ministrom rudarstva i energetike, Aleksandrom Anićem, obišli su vetropark Kovačica. Cilj posete delegacije MMF-a je upoznavanje sa rezultatima projekta vetropark u Kovačici, kao i sa planovima za naredne projekte.

Vetropark u Kovačici dobar je primer uspešnog projekta koji proizvodi električnu energiju iz obnovljivih izvora energije. Ovaj vetropark posetio je zamenik generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Zhang Tao sa svojom delegacijom. Prioritet MMF-a je održivi razvoj i zelena energija. Cilj posete je upoznavanje sa potencijalima naše zemlje, sa dosadašnjim postignućima, kao i sa planovima za buduće projekte u kojima imamo podršku Međunarodnih finansijskih institucija.

Kao osnovnu energiju Srbija ima termoelektrane na ugalj, pa se zato mnogo ulaže u efikasnost i dostizanje standarda, kojima se rešava problem zagađenja. Proteklih godina postignut je napredak kada je obnovljiva energija u pitanju, rekao je ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić.

Obilazeći Opštinu Kovačica, delegacija MMF-a nije propustila priliku da poseti Galeriju naivne umetnosti, koja je poznata ljubiteljima umetnosti širom sveta.

Related posts

Čačanski “Borac” pao u Hali sportova, “Tamiš” bolji od lidera tabele

Nikoleta Dragaš

Internacionalna karnevalska povorka u Beloj Crkvi 26. juna

Miroslava Cvejin

Odigrano prvo kolo Zlatne soccer lige

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija