4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica Vesti

Delegacija MMF-a posetila vetropark u Kovačici

Zamenik generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Zhang Tao sa svojom delegacijom i ministrom rudarstva i energetike, Aleksandrom Anićem, obišli su vetropark Kovačica. Cilj posete delegacije MMF-a je upoznavanje sa rezultatima projekta vetropark u Kovačici, kao i sa planovima za naredne projekte.

Vetropark u Kovačici dobar je primer uspešnog projekta koji proizvodi električnu energiju iz obnovljivih izvora energije. Ovaj vetropark posetio je zamenik generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Zhang Tao sa svojom delegacijom. Prioritet MMF-a je održivi razvoj i zelena energija. Cilj posete je upoznavanje sa potencijalima naše zemlje, sa dosadašnjim postignućima, kao i sa planovima za buduće projekte u kojima imamo podršku Međunarodnih finansijskih institucija.

Kao osnovnu energiju Srbija ima termoelektrane na ugalj, pa se zato mnogo ulaže u efikasnost i dostizanje standarda, kojima se rešava problem zagađenja. Proteklih godina postignut je napredak kada je obnovljiva energija u pitanju, rekao je ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić.

Obilazeći Opštinu Kovačica, delegacija MMF-a nije propustila priliku da poseti Galeriju naivne umetnosti, koja je poznata ljubiteljima umetnosti širom sveta.

Related posts

Još jedna RUSKA INVESTICIJA u Srbiji: Gaspromnjeft zainteresovan za Petrohemiju

Mica Milakov

Potpukovnik Roganović: Prva brigada VS i 11. pešadijski bataljon u Pančevu sproveli sve aktivnosti u cilju zaštite svih građana

Vanja Vićentić

Istraga o pančevačkom monstrumu: Devojka ne tereti oca za silovanje?

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija