13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

,,Jedna knjiga – jedan grad“: Stvaralaštvo Harukija Murakamija

Manifestacija ,,Jedna knjiga – jedan grad“ održaće se tradicionalno, deveti put u našem gradu u Gradskoj biblioteci. Ove godine posvećena je japanskom piscu Harukiju Murakamiju i njegovom najpoznatijem delu ,,Norveška Šuma“. Program je podeljen u četiri večeri i trajaće od 26. do 29. novembra. Svako veče će se pričati o različitim temama vezanim za knjigu i piščevo stvaralaštvo.

Sledeće nedelje tradiconalno će biti održana Manifestacija ,,Jedna knjiga jedan grad“, koja se deveti put organizuje u našem gradu. U Gradskoj biblioteci na predvanjima od 26. do 29. novembra biće predstavljeno stvaralaštvo proslavljenog japanskog pisca Harakija Murakamija i njegovo najpoznatije delo ,,Norveška šuma“.

Pored predstavljanja dela i analize njegovih različitih aspekata, u program će biti uključeno mnoštvo aktivnosti, promocija, tribine tokom kojih će se nastaviti istraživanje pitanja i fenomena kojima se delo bavi. Ova manifestacija nastala je po uzoru na sličnu koja je pokrenuta  krajem devedesetih godina prošlog veka u Sijetlu, istakao je direktor Biblioteke Dejan Bosnić.

Manifestacija Jedna knjiga – jedan grad promoviše kulturu čitanja kroz razne atraktivne sadržaje koji,  osim knjige i njenog autora, publici predstavljaju i kulturu jezičkog podneblja iz kojeg pisac dolazi. Cilj je porast interesovanja za knjigu i umetnost uopšte kao i podizanje nivoa čitalačke i književne kulture u zajednici, istakao je Dejan Bosnić

Related posts

Predsednik Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga, cilj kompromisno rešenje

Jelena Obradović

Mali broj kupača na vršačkom gradskom jezeru

Katarina Popović

Nova kuća za samohranu majku iz Klokota

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija