3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

,,Jedna knjiga – jedan grad“: Stvaralaštvo Harukija Murakamija

Manifestacija ,,Jedna knjiga – jedan grad“ održaće se tradicionalno, deveti put u našem gradu u Gradskoj biblioteci. Ove godine posvećena je japanskom piscu Harukiju Murakamiju i njegovom najpoznatijem delu ,,Norveška Šuma“. Program je podeljen u četiri večeri i trajaće od 26. do 29. novembra. Svako veče će se pričati o različitim temama vezanim za knjigu i piščevo stvaralaštvo.

Sledeće nedelje tradiconalno će biti održana Manifestacija ,,Jedna knjiga jedan grad“, koja se deveti put organizuje u našem gradu. U Gradskoj biblioteci na predvanjima od 26. do 29. novembra biće predstavljeno stvaralaštvo proslavljenog japanskog pisca Harakija Murakamija i njegovo najpoznatije delo ,,Norveška šuma“.

Pored predstavljanja dela i analize njegovih različitih aspekata, u program će biti uključeno mnoštvo aktivnosti, promocija, tribine tokom kojih će se nastaviti istraživanje pitanja i fenomena kojima se delo bavi. Ova manifestacija nastala je po uzoru na sličnu koja je pokrenuta  krajem devedesetih godina prošlog veka u Sijetlu, istakao je direktor Biblioteke Dejan Bosnić.

Manifestacija Jedna knjiga – jedan grad promoviše kulturu čitanja kroz razne atraktivne sadržaje koji,  osim knjige i njenog autora, publici predstavljaju i kulturu jezičkog podneblja iz kojeg pisac dolazi. Cilj je porast interesovanja za knjigu i umetnost uopšte kao i podizanje nivoa čitalačke i književne kulture u zajednici, istakao je Dejan Bosnić

Related posts

Srbija šalje Italiji donaciju u vidu medicinske pomoći

Zorana Stekovic

Zelenović pao ispod 20 odsto podrške Šapčana! Ne pomažu više ni prevare sa fantomskim udruženjima, grupama građana …

Nikoleta Dragaš

U Opštoj bolnici u Pančevu 137 pacijenata

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija