5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

U zgradi Predsedništva Srbije održava se sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom moguće špijunske afere.

Sednici prisustvuju čelnici službi bezbednosti, premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Najavljeno je da će se nakon sednice predsednik Srbije obratiti javnosti.

Aleksandar Vučić je u sredu dao nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente.

Povodom istrage o snimku ranije danas se oglasio i Kremlj, saopštivši “da je siguran da ništa ne može da naruši odnose između Moskve i Beograda”.

O mogućnoj špijunskoj aferi takođe je govorila i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, rekavši da je reč o “redovnoj provokaciji pred važan susret”.

Predsednik Srbije trebalo bi 4. decembra da boravi u radnoj poseti u Rusiji i da se sastane sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Related posts

Vučić u Pragu: Budite naši prijatelji i zastupnici u Briselu

Nikoleta Dragaš

KOMNET osuđuje iživljavanja na društvenim mrežama

Mica Milakov

Opovo : Ravnanje atarskih puteva u Sakulama

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija