19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Opovo Vesti

Donacija za FK Tempo: Sefkerinci dobili dresove, lopte i mreže za golove

Fudbalski klub Tempo iz Sefkerina posetili su predsednik Fudbalskog saveza područja Pančevo i savezni fudbalski sudija Dejan Santrač i sportski direktor FK Vojvodina i nekadašnji reprezentativac Nikola Lazetić, koji su tom prilikom Sefkerincima uručili poklon – donaciju u vidu kompleta dresova, lopti i mreža za golove.

Goste su dočekali članovi uprave kluba i lokalne samouprave, kao i mlađi i stariji fudbaleri Tempa. Predsednik opštine je sa svojim saradnicima upoznao Santrača i Lazetića sa situacijom u oblasti sporta na teritoriji opštine, brojem sportskih klubova i postojećom infrastrukturom. Tasić se zahvalio na donaciji ističući značaj posete ovako istaknutih fudbalskih radnika jednom malom mestu i klubu kao što je Tempo. Tasić je rekao da to dovoljno govori o svesti i popularizaciji sporta i koliko je to nama zaista važno bez obzira koliko je neki klub veliki i u kom se rangu takmiči.

Predsednik Fudbalskog saveza područja Pančevo Dejan Santrač je rekao da je popularizacija sporta veoma bitna i da mu je drago što se u Opštini Opovo ulaže u sportsku infrastrukturu.

„Cilj akcije je popularizacija fudbala i da u malim sredinama pokažemo da u sportu nema velikih i malih klubova i da je najvažniji zdrav duh i bavljenje sportom. Mislim da će ovi pokloni pomoći FK Tempo da se još kvalitetnije takmiči, a drago mi je što je predsednik opštine Tasić rekao da Opština Opovo planira nova ulaganja u sportsku infrastrukturu što će usloviti bolje uslove za sportske klubove u narednim sezonama“, rekao je Santrač.

Nikolu Lazetića ne treba previše predstavljati. U pitanju je fudbaler bogate sportke karijere koji je nastupao za Crvenu Zvezdu, Obilić i Vojvodinu, fudbalsku reprezentaciju naše zemlje, a kao internacionalac za Fenerbahče, Komo, Kjevo, Lacio, Đenovu i Torino.

„Sefkerin možda jeste malo mesto ali se vidi da su veliki ljudi i dobri domaćini. Meni kao sportskom direktoru Vojvodine i nekom ko se profesionalno bavio fudbalom i igrao u velikim klubovima je zadovolstvo da obiđem, da kažem pod znacima navoda, mala mesta, da promovišemo sport. Danas smo doneli neke poklone, i mis mo od Tempa dobili poklone, zbog čega se zahvaljujem ovim divnim ljudima. To je suštinski cilj, da obiđemo što više mesta, da se deca bave sportom i fudbalom“, poručio je Lazetić.

„Ovo je velika čast za naš fudbalski klub, mali klub ali velikog srca, zaista smo zahvalni ovim ljudima što su došli i doneli nam poklone jer nam to veoma znači. Naš klub je bio pred gašenjem, imao je velikih problema, ali tri godine nema nikakvih dugova i nastavljamo da se takmičimo i ono što bih istakle jeste da imamo jako lepa druženja i što je naša parola – sport je bitan ali je druženje najbitnije“, izjavila je Kristina Krunić. Nakon Sefkerina Santrač i Lazetić su nastavili sa posetama i uručivanjem donacija i u drugim mestima južnog Banata, a Tempu sledi zimska pauza i pripreme pred prolećni deo sezone, nadamo se, rezultatski uspešnije nego do sada.

Related posts

DEBAKL PROTESTA! Lideri Saveza za Srbiju prete sa bine: Vučiću, zažalićeš ako ne daš ostavku!

Mica Milakov

Vršac: Vodič za ozakonjenje stambenih objekata dostupan romskim porodicama

Nikoleta Dragaš

Prevrnulo se vojno vozilo na putu Beograd-Pančevo, nema povređenih

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija