17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

“Dan deteta” u Jabuci obeležen predstavom

Nacionalni savet Makedonaca je u Jabuci povodom Svetskog dana deteta organizovao dvojezičnu predstavu za decu, na srpskom i makedonskom jeziku. Učenici od prvog do četvrtog razreda su na kreativan način obnovili svoja znanja o ova dva jezika.

Svetski dan deteta bio je povod da Nacionalni savet Makedonaca tradicionalno na ovaj dan priredi program za decu. Učenici od prvog do četvrtog razreda svake godine uživaju u drugačijem programu. Ove godine to bila je predstava na srpskom i makedonskom jeziku.

Nacionalni savet Makedonaca je u proteklih nekoliko godina uspeo da otvori deset škola u kojima se izučava makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture. Cilj im je da svojim projektima obraduju mališane i omoguće im da neguju makedonki jezik i kulturu, rekao je Borče Veličkovski.

Deca su zainteresovana za učenje makedonskog jezika. Ova predstava im je omogućila da kroz zabavu i druženje sa drugarima nauče još novih makedonskih reči, rekla je nastavnica Jelena Naumovska.

Related posts

Vlasinska bez vode zbog havarije

Branislava Grčić

Đoković posle velike borbe i preokreta pobedio Andersona i osvojio Abu Dabi

Nikoleta Dragaš

Pavićević i Jovović u poseti Dečanima i Đakovici

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija