25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

“Dan deteta” u Jabuci obeležen predstavom

Nacionalni savet Makedonaca je u Jabuci povodom Svetskog dana deteta organizovao dvojezičnu predstavu za decu, na srpskom i makedonskom jeziku. Učenici od prvog do četvrtog razreda su na kreativan način obnovili svoja znanja o ova dva jezika.

Svetski dan deteta bio je povod da Nacionalni savet Makedonaca tradicionalno na ovaj dan priredi program za decu. Učenici od prvog do četvrtog razreda svake godine uživaju u drugačijem programu. Ove godine to bila je predstava na srpskom i makedonskom jeziku.

Nacionalni savet Makedonaca je u proteklih nekoliko godina uspeo da otvori deset škola u kojima se izučava makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture. Cilj im je da svojim projektima obraduju mališane i omoguće im da neguju makedonki jezik i kulturu, rekao je Borče Veličkovski.

Deca su zainteresovana za učenje makedonskog jezika. Ova predstava im je omogućila da kroz zabavu i druženje sa drugarima nauče još novih makedonskih reči, rekla je nastavnica Jelena Naumovska.

Related posts

MUP doneo nove propise u vezi tablica i saobraćajnih dozvola

Mica Milakov

Vučević: Afera “Jovanjica” ugrožava najviše institucije države, istina mora da se utvrdi

Nikoleta Dragaš

Konkurs za nove policijske službenike

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija