3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

PROUNS: Tvitovi beskrupuloznih ljudi zaslužuju najoštrije osude

Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) uz zgražavanje, izražava najoštriju osudu govora nasilja i mržnje na društvenim mrežama u Srbiji. Najnoviji primer je tvit Vladana Slavkovića koji je javno uputio direktnu pretnju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uz rečenicu: „Možda je korektnije da mu saspemo pet metaka u leđa? I da se napijemo posle atentata?“

Takvi tvitovi pokazuju da se radi o beskrupuloznim ljudima bez osećaja ljudskosti i zato zaslužuju najoštrije osude i javni prezir.

Atmosfera nasilja u Srbiji putem društvenih mreža, koja je kulminirala pretnjama po fizičku bezbednost predsednika Aleksandra Vučića, treba odmah da prestane.

Svako ima pravo da bude zadovoljan ili nezadovoljan, ali svoje stavove treba da iznosi tamo gde im je mesto i da se potrudi da budu u skladu sa kulturnim i demokratskim vrednostima našeg društva, a nikako ne primitivnim i rečnikom nasilja i pretnji. Iako se često čuje da se radi o bahatim ljudima, i da ne treba tu ništa da nas čudi, PROUNS insistira da se takvom ponašanju stane na put i da se jasno i glasno osudi svaki govor mržnje i nasilja.

PROUNS poručuje akterima političke scene da se okanu zaoštravanja političke situacije zbog nedostatka politike, a ostalim akterima da se takvoj politici suprostavljaju radom i rezultatima.

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ O RAZGOVORU SA KANCELARKOM MERKEL: Neki pričaju o tom sastanku, a nisu bili ni BLIZU NAS!

Jasmina Petkovic

Izmena u režimu saobraćaja autobusa ATP-a zbog Slaninijade

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić s Grenelom i Bolerom

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija