18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Popločana Vardarska, radovi se nastavljaju

Posle više decenija propadanja, potez Sodare koji obuhvata Moravsku i Vardarsku ulicu, konačno će dobiti novi izgled. Krenuli su radovi na popločavanju ulaza zgrada u Vardarskoj, radiće se kompletno „podizanje“ i nivelacija terena i planirano je da se kompletni prolazi između zgrada završe do kraja novembra.

Građani Vardarske i Moravske ulice decenijama su gazili kroz blato kada padne kiša , jer se kompletan teren podigao zbog višedecenijskog zapuštanja. Sada dolaskom nove vlasti i odličnom saradnjom pre svega građana i mesne zajednice Centar, ovaj potez se renovira. Danas se krenulo za zamenom ploča ispred ulaza u Vardarskoj.

Pešaške staze će takođe biti presvučene jer su u kišnom periodu bile pod vodom i onemogućavale su normalno kretanje građana u samom naselju između zgrada. Rešavanjem ovog problema, pešaci će se bezbednije kretati u naselju, a radiće se i na kompletnom podizanju, odnosno nivelaciji terena.

Kada je reč o Moravskoj ulici biće zamenjene dotrajale ploče kod ulaza 10 i 12. Ukupna dužina je oko 120 metara. Kao i kod Vardarske, ploče će se ručno skidati, zatim raditi iskop zemlje i nasipanje. Priprema i nivelisanje šahti će takođe biti urađene radi priprema za asfaltiranje ispred zgrada koje su niže. Iznivelisaće se i asfaltirati teren od ulaska u zgradu do staze ispred brojeva 10 i 12 u Moravskoj ulici.

Na sodari su farbana parking mesta, mesta za invalide,sportski tereni, postavljeni zaštitni stubovi u Drinskoj i iscrtane linije na biciklističkim stazama u ulici Žarka Zrenjanina.Kao što ste i čuli od Dragana Ostojina, , pored Sodare, radiće se i u drugim naseljima u ovoj mesnoj zajednici.

Related posts

Izmene u režimu saobraćaja autobusa Pantransporta

Zorana Stekovic

Servisne informacije za petak 13. decembar

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin uputio telegrame saučešća ruskim zvaničnicima i ruskom narodu

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija