13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti: Važna je edukacija

U prostorijama Društva za borbu protiv šećerne bolesti u Pančevu, građani su danas mogli da prekontrolišu nivo šećera u krvi. Inače, Društvo svakog utorka i četvrtka od 8 do 11 sati vrši merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, ali i organizuje predavanja i konsultacije sa lekarima.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti svakog utorka i četvrtka vrši merenja nivoa šećera u krvi. Takođe, organizuju predavanja kojima edukuju građane o ovom oboljenju i na taj način ih podstiču da budu odgovorni prema svom zdravlju, zdravo se hrane i redovno kontrolišu.

Grad Pančevo prepoznao je potrebu da podrži Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, pošto u Pančevu postoji veliki broj obolelih.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti postoji od 1985. godine. Cilj društva je da edukacijom pomogne ljudima da se upoznaju sa ovim oboljenjem. Ukoliko se ne leči, dijabetes može uticati na kvalitet života pojedinca, ali i dovesti do ozbiljnh komplikacija. Zbog toga je veoma bitno da se informišemo i sprečimo nastanak ovog oboljenja.

Related posts

Saopštenje za javnost SNS-a povodom napada na odbornicu Nadu Jovanović

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić sa Fabricijem o infrastrukturnim projektima

Mirjana Popović

Selaković PS: Aktiv žena Pokreta socijalista oštro osuđuje napad na novinarku “Informera”

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija