25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar Udovičić u Opovu i Vršcu

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas opštine Vršac i Opovo u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije.

Udovičić je i ovom prilikom lokalnim osnovnim školama i klubovima uručio komplete sportske opreme, a unapređenje omladinske politike i popularizacija sporta u tom delu zemlje bile su glavne teme sadržajnih razgovora sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima.

„Nastavljamo otvorenu i odgovornu saradnju kako bismo zajednički realizovali sve ključne ciljeve iz oblasti omladine i sporta, i radimo na daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama, posebno u školskom uzrastu. Razgovali smo i o stvaranju još boljih uslova za razvoj perspektive mladih i afirmacije u ličnom i karijernom smislu“, rekao je Udovičić.

Poseta je započeta druženjem sa članovima lokalnog fudbalskog kluba Partizan i streljačkog kluba Uljma iz istoimenog mesta, a nastavljena u Osnovnoj školi „Mladost“ u Vršcu, kojoj je ministar uručio komplet vredne opreme za školski sport.

“Za Vršac se vezuje duga sportska tradicija. Došli smo danas da je podržimo i očuvamo, da ostanete grad sporta i da motivišemo decu da se bave sportom već od prvih školskih dana. Siguran sam da će neki od njih postati vrhunski sportisti i da će jednog dana predstavljati našu zemlju na velikim takmičenjima“, dodao je ministar Udovičić.

U Opovu ga je dočekao omladinski pogon fudbalskog kluba Spartanac i atletskog kluba Spartak, koje je takođe obradovao novom sportskom opremom.

Sa članovima ženskog košarkaškog kluba Agro basket upoznao se u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“, gde je i okončana poseta.

“Razlog moje posete Opovu je želja da se uverim kako funkcionišu lokalni klubovi, kako žive mladi ljudi u manjim sredinama i šta im nedostaje. Bez obzira na to što je jedna od najmanjih opština u Vojvodini, Opovo je iznedrilo puno dobrih košarkaša. I danas je košarka sport kojim se najmlađi u ovom kraju vrlo rado bave i nižu pobede. Na nama je da deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da im omogućimo da se kroz sistem školskog sporta besplatno uključe u sport i da fiskulturne sale što bolje opremimo“, zaključio je Udovičić.

foto:Tanjug.rs

Related posts

JKP “Higijena” kupila 140 novih kontejnera

Mirjana Popović

Dobra hrana, dobra muzika! “Garavi sokak” za posetioce Slaninijade

Nikoleta Dragaš

SVE PREVARE KONCEPTUALNE POLITIKE: Nemaju podršku Novosađana pa predavali potpise iz drugih opština

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija