26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Preventivni pregledi za zaposlene u Mašinskoj školi

Preventivni pregledi održani su u Mašinskoj školi. Zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi mogli su da provere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, holesterol i trigliceride, kao i da se posavetuju sa lekarima.

Pančevački Dom zdravlja sproveo je još jednu akciju preventivnih pregleda, ovog puta u Mašinskoj školi “Pančevo”. Zaposleni su mogli da provere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, holesterol i trigliceride. Osim toga, bili su u prilici da se posavetuju sa lekarima u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem. Direktor škole, Nenad Dojčinović, smatra da će preventivni pregledi značiti zaposlenima, jer nemaju vremena da se redovno kontrolišu.

 Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, za učenike Mašinske škole organizovano je predavanje o dijabetesu. Mnogo mladih ima problem sa insulinskom rezistencijom koja može prouzrokovati dijabetes, a jedan od uzroka su neredovni i nezdravi obroci, istakao je dr Miloš Nikolić.

Profesori ove obrazovne ustanove su se u velikom broju odazvali i smatraju da su preventivni pregledi značajni, jer na taj način može da se izbegne gužva i zakazivanje kod odabranog lekara. Uprkos nedostatku vremena, bitno je da budemo odgovorni prema svom zdravlju i preventivnim pregledima predupredimo ozbiljnije zdravstvene probleme.

 

Related posts

Vučić zadovoljan odlukom Kasacionog suda

Mica Milakov

Zaprašivanje komaraca u subotu

Nikoleta Dragaš

„Windows 7″ od 14. januara bez ažuriranja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija