8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Očišćena divlja deponija kod Utvinog aerodroma na Strelištu

Meštanka Strelišta, odnosno ulice Marina Držića, Ljubinka Grujić, ceo život prolazi pored divlje deponije koja se do danas nalazila na uglu ulica Radivoja Koraća i Prešnerove. Kako je kazala neprijatan miris u ovom delu Strelišta je bio, jak jer su nesavesni građani često noću bacali razno smeće pored kontejnera. Sada kada je sve sređeno ima samo reči hvale.

Deponija koja se nalazila na ovoj lokaciji je sanirana. Posađena su različita stabla s obzirom da će ovo mesto ubuduće biti zelena oaza. Tokom čišćenja bio je prisutan i direktor beogradske Gradske čistoće Marko Popadić. On je najavio saradnju sa pančevačkom Higijenom u narednom periodu, pohvalivši rad komunalnih preduzeća u Pančevu, kada je u pitanju i uklanjanje divljih deponija i sadnja zelenila.

Svo smeće na uglu Ulica Radivoja Koraća i Prešnerove je uklonjeno. Radnici, mašine i kamioni Higijene očistili su i odneli sve, a na očišćenom praznom prostoru postavili su nove kante.

Radnici pančevačkog Zelenila posadili su smrče, tuje i lipe koje će na ovom prostoru stvoriti malu zelenu oazu.

U prethodnih dva meseca je sanirano skoro desetak divljih deponija širom Pančeva. Svuda su postavljeni zeleni pojasevi i sađeno drveće.

 

Related posts

Krizni štab doneo najnovije mere: Obavezne maske u zatvorenom prostoru, kazne za nepoštovanje

Zorana Stekovic

Vučićeva deca ponovo na meti simpazitera lidera SzS

Katarina Popović

Polaznici 62. klase generalštabnog usavršavanja posetili Gradsku upravu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija