2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kompanija “Brose” i Grad Pančevo sutra potpisuju ugovor

U petak, 15. novembra 2019.godine u prisustvu gradonačelnika Pančeva i predstavnika lokalne samouprave, biće organizovano svečano potpisivanje ugovora između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i nemačke kompanije BROSE, koja će izvesti investicioni projekat i izgraditi fabriku u Pančevu.

Da podsetimo predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nedavno da će pored ZF još jedan nemački renomirani investitor uložiti u Pančevo.

  • U pogonu kompanija „Brose“ u Pančevu zaposliće se oko 1.100 ljudi, od čega 460 visokoobrazovanih. To znači posao, to znači život za ceo južni Banat, za Kovačicu, Opovo, deo prema Kovinu, Alibunaru. To je više novca za Pančevo. Vidim da se već spremaju kako će da ulože novac od poreza i doprinosa. Ali toga ne bi bilo da nije nemačkih prijatelja, rekao je Vučić i dodao da će biti „jagma za radnim mestom u toj firmi“, jer će prosečna plata biti 1.700 evra neto, a 2.700 evra bruto.

Grad Pančevo je nemačkoj kompaniji Brose obezbedio oko 21 hektar uređenog građevinskog zemljišta u Severnoj poslovnoj zoni 2, na kojem će, pored fabrike, biti izgrađen i Naučno – istraživački centar. Zaposleni će prva radna iskustva sticati na obuci u Nemačkoj.

Ova investicija biće proglašena za investiciju od nacionalnog značaj.

Related posts

Predsednik Vučić doputovao u Moskvu, danas sa Putinom

Katarina Popović

OO SNS Kovin najoštrije osudio rušilačke napade u srpskoj prestonici i drugim gradovima

Nikoleta Dragaš

Vučić se sastao sa Orbanom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija