12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Grad još jednom pomogao izbeglima

U Gradskoj upravi danas su dodeljeni ugovori  o pomoći za ekonomsko osnaživanje izbeglica koji žive na teritoriji Grada Pančeva. Desetoro ljudi steklo je  mogućnost da  počne da radi, dobijanjem do 200 hiljada dinara  za kupovinu opreme, alata i poljoprivrednih mašina. Sredstva za ovu namenu obezbedio je Grad Pančevo i Komesarijat  za izbeglice Srbije u iznosu od 2 miliona dinara.

Milena Vujanić ostala je bez posle posle 15 godina. Dve godine je bila na birou Nacinalne službe za zapošljavanje. Sada je konkurisala za sredstva za kupovinu kancelarijske opreme i kaže da je tako uspela sebi da obezbedi radno  mesto.

Grad Pančevo je poznat kao lokalna samouprava koja velika sredstva izdvaja kako bi pomogla izbeglim i raseljenim licima, kaže Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad zapošljavane, socijalnu politiku. Ovo je samo jedna od mera pomoći izbeglicama  koje su došle u Pančevo.

Grad Pančevo je do sada  porodicama  izbeglica obezbedio   preko 300 paketa građevinskog materijala, otkupljeno je  30 kuća i dodeljeno  25 montažnih kuća. Izgrađeno je  194 stana, a predstoji otvaranje gradilišta za još 76 stanova, do kraja ove i početkom naredne godine.

Related posts

Patrijarh Irinej izgubio borbu sa opakim virusom, predsednik Vučić se oprostio potresnim rečima

Zorana Stekovic

Vučić: Hvala Kipru na iskrenoj podršci Srbiji

Zorana Stekovic

Ilijana i Mišo pre 24 godine zauvek napustili Hrvatsku

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija