13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Umetnost u Pančevu “angažovanija” nego ranije

Pančevci su uključeni u kulturni život svog grada i aktivno učestvuju i posećuju izložbe, posebno vole domaće umetnike. Mladi su u istoj meri koliko i starije generacije zainteresovani za Pančevačke slikare. Kulturni centar se trudi da, baš zbog toga uvek ima šta da ponudi svojoj  publici.

Bez obzira na to što živimo u eri interneta, došlo je do zasićenja od novih medija i tehnologije, pa se ljudi okreću slikarstvu, a umetnici se vraćaju iskonskom, ručnom načinu slikanja na platnu sa četkicom rekla je Ivana Markez Filipović, urednica vizulenog programa Kulturnog centra. Kako je naglasila, umetnost je “angažovanija” nego ranije. U prilog tome mogu nam “posvedočiti” mnogi Pančevci koji redovno posećuju  izložbe u ovoj kulturnoj ustanovi.

Pored posetilaca starije generacije, mnogo je i mladih koji aktivno posećuju izložbe. Umetnici su tu da bi nam dali odgovore na pitanja koja ni sami sebi ne postavljamo, ali te odgovore pronalazimo u njihovim delima, zaključila je Markez Filipović.

Ako niste do sada, ne propustite da pogledate neku od izložbi koje predstoje. U galeriji Milorada Bate Mihailovića sprema se izožba malih formata Jagode Živanović iz Zemuna, koja će biti predstavljena publici 13. novembra. U decembru nas očekuju dva velika projekta, “Umetnost, arhitektura, dizajn” i “Nove tehnologije”, dodala je na kraju Ivana Markez Filipović.

Related posts

Otkrivena prva info tabla posvećena stradanju u Novosadskoj raciji

Aleksandra Miloševska

Vučić čestitao vinarima Dan Svetog Trifuna

Aleksandra Miloševska

Dogovoreno da sa UAE i Kinom proizvodimo Sinofarm vakcinu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija