11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Skener do kraja godine

Skener u Opštoj bolnici Pančevo trebalo bi da počne da radi do kraja godine. Pacijenti kojima je neophodna hitan pregled šalju se u beogradske Bolnice, dok oni koji nisu hitni se upućuju  u Vršac na skener.

Rengenska cev na skeneru je u kvaru. Pošto je za kupovinu nove cevi neophodno raspisati  javnu nabavku i sada se čeka okončanje tog postupka koji traje 45 dan. Sredstva za kupovinu rengentske cevi obezbedio je pokrajnski Sekretarijat za zdravo  u iznosu od oko 8 miliona dinara.

Rengenska cev na skeneru u bolnici u Pančevu radila je punim kapacitetom i čak 60 posto više od predviđenog roka trajanje, kaže doktor Slobodan Ovuka. Dnevno se na skeneru pregledalo oko 40 pacijenata. Prema rečima doktora Ovuke, u planu je kupovina novog skenera za pančevačku bolnicu tokom naredne godine, čime se nastavlja sa poboljšanjem uslova rada i lečenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Related posts

ZELENOVIĆEVE PRISTALICE NA SEDNICI GIK ŠABAC: Tvrde da su podneli ostavke, zakon ih još uvek vezuje za članstvo

Bojana Kecic

Vučiću rođendanske čestitke brojnih svetskih zvaničnika

Nikoleta Dragaš

Humanost na delu – “Srpska Sparta” za porodicu Krajnjan

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija