18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Vesti

Položeni venci na spomenik borcima Velikog rata u Kovinu

Ceremonija polaganja venaca kraj spomen-obeležja ratnicima poginulim tokom Prvog svetskog rata, održana je na Vojničkom groblju u Kovinu. Brojne delegacije okupile su se da odaju poštu palim borcima.

Povodom Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu, Opština Kovin u saradnji sa Udruženjem potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1918 godine i poštovalaca, organizovala je ceremoniju polaganja venaca kraj spomen-obeležja palim borcima. Gimnazijalci i učenici Ekonomske škole „Branko Radičević“ tom prilikom izveli su recital „U čast junaka“  i na taj način podsetili da su veliki srpski književnici bili i učesnici u Prvom svetskom ratu.

Ceremoniji su prisustvovale brojne delegacije, koje su zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave odale poštu ratnicima poginulim u Prvom svetskom ratu. Predsednica Opštine Kovin, prilikom obraćanja, naglasila je da ne smemo zaboraviti žrtvu koju su naši preci herojski podneli u godinama Velikog rata.

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve i sveštenik Rimokatoličke crkve održali su parastos junacima različitih nacionalnosti i veroispovesti koji su dali život za slobodu.

Related posts

Zelenovićeva “evropska ruka” ide protiv naroda: Fajon glavna uzdanica za otimanje vlasti u Šapcu

Katarina Popović

U Srbiji je registrovano još 285 slučajeva virusa korona, ukupno 9009

Jasmina Petkovic

Srpski turisti u Grčkoj sigurni

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija