24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Dvanaesta sednica Saveta za mlade

Na današnjoj 12. sednici Saveta za mlade Vlade Republike Srbije, koja je započeta minutom ćutanja za Mihajla Sporića, preminulog stipendistu Fonda za mlade talente, predsedavajući, ministar Vanja Udovičić, informisao je članove Saveta o najvažnijim aktivnostima realizovanim u oblasti omladine tokom 2019. godine.

Gospodin Aleksander Bec, vođa projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“ u Srbiji, lično je došao da u ime Međunarodne organizacije za međunarodnu saradnju GIZ prezentuje impresivne rezultate na sednici Saveta mladih – 12.670 mladih je kroz programe karijernog vođenja i savetovanja i učeničkog preduzetništva steklo veštine za bolju zapošljivost i obavilo stručnu praksu, 1.352 se zaposlilo, otvoreno je devet habova i 21 socijalno preduzeće koje je zaposlilo ili radno angažovalo 67 mladih iz osetljivih grupa.

„Projekat se završava u decembru ove godine, ali svakako ne i naša saradnja sa GIZ-om. Delim zadovoljstvo svih učesnika zbog veoma uspešne realizacije. Budućnost mladih zavisi od njihovih znanja i veština, i zato ćemo nastaviti da učestvujemo u svim projektima koji su namenjeni unapređenju položaja mladih. To će nam omogućiti i povećanje budžeta za mlade za 16 odsto u 2020. godini“, istakao je ministar Udovičić.

Od najvažnijih aktivnosti između dve sednice saveta, izdvojen je niz realizovanih projekata i programa koji će doprineti implementaciji Nacionalne strategije za mlade. Za realizaciju svih projekata za mlade, koji će obuhvatiti skoro 40.000 mladih, Ministarstvo je izdvojilo 171 milion dinara.

Ulaganje u budućnost je kontinuirani proces koji zahteva stalno unapređivanje i poboljšavanje uslova za sve mlade u Srbiji. Rezultati do sada ostvarenih projekata su odlični i zato povećavamo ulaganja u mlade kako bismo im omogućili da ostvare svoje snove ovde u našoj Srbiji, zaključak je današnje sednice.

Related posts

Upozorenje REM-a izrečeno RTV Pančevo d.o.o.

Nikola Toadjer

15 hiljada građana dočekalo Predsednika Aleksandra Vučića na otvaranju Koridora 10

Mica Milakov

Miholjsko leto se nastavlja – i naredne nedelje toplo

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija