28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Poljoprivredna škola u projektu o zaštiti sredine

Poljoprivredna škola „Josif Pančić“ Pančevo, učesnik je projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, čiji je organizator Pokret Gorana Novog Sada. U okviru njega deca se bave aktivnostima na unapređenju i zaštiti životne sredine. Pokrovitelj je Vlada Vojvodine.

Cilj projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, čiji učesnik je i Poljoprivredna škola „Josif Pančić je da deca shvate koliko nam je Planeta potrebna i da je treba čuvati od zagađenja. Njime je obuhvaćeno podizanje zelenih površina u školi, uređenje kanala, negovanje postojećih sadnica, kao i dodavanje novih sadržaja.

Prema rečima Jasmine Bogdanović, nastavnika stručne grupe predmeta, akcenat je stavljen na korišćenje resurse za koje nije potrebno veliko ulaganje novca.

Škola je u obavezi da do 10. novembra napravi tačan plan aktivnosti, odnosno šta će se sprovoditi na mesečnom nivou. Broj volontera je neograničen, a akcije će zavisiti od vremena, naglasila je Jasmine Bogdanović.

Na kraju završenih aktivnosti najbolji projekat bude nagrađen, a kao nagrada sledi izlet u nekom od prirodnih rezervata. U Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić“ deo projekta su i profesori Ferica Marković i Stojanka Ruptak, a Jasmina Dimitrijević se nada da će se u skorije vreme se priključiti još zainteresovanih profesora.

Related posts

Radnici i mehanizacija Higijene na najvišem nivou u čišćenju grada

Mica Milakov

60 godina postojanja Nacionalnog parka Fruška gora

Jelena Obradović

Vučić sa Brendeom: Srbija želi da bude regionalni centar WEF

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija