23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U Glogonju održani preventivni pregledi

Na inicijativu Mesne zajednice Glogonj, a u saradnji sa Opštom bolnicom Pančevo  i Preventivnim centrom Doma zdravlja, organizovani su preventivni pregledi. Građani su bili u prilici da urade ultrazvuk stomaka i štitne žlezde, kao i kompletnu krvnu sliku.

Opšta bolnica Pančevo i Dom zdravlja u saradnji sa MZ ,,Glogonj” sproveo je još jednu u nizu akcija preventivnih pregleda. Ljudi su se odazvali u velikom broju i to je najbolji pokazatelj koliko su ovakvi pregledi potrebni, pogotovo za građane Glogonja koji moraju da putuju u grad za sve te analize.

– Naša višegodišnja praksa je da organizujemo preventivne preglede i ovo je drugi put da dolazimo u Glogonj. Sve to radimo da bi se približili našim potencijalnim pacijentima i da bi im pružili jedan kvalitetan pregled, iskontrolišemo glavne parametre i tamo gde se naiđe na neki patološki otklon ili sumnja, usmeravaju se dalje ka svom izabranom lekaru. Imamo jednu paletu pregleda koja nam može sa sigurnošću dati ocenu o zdravstvenom stanju pacijenta. To je pogotovo važno ljudima koji ne žive u gradu i udaljeni su od zdravstvenih ustanova. Pacijenti su bili u prilici da obave ultrazvuk stomaka, štitne žlezde i kompletnu krvnu sliku – rekao je doktor Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice u Pančevu.

Akcija je organizovana na inicijativu Mesne zajednice Glogonj i veliki broj građana se odazvao. Kako kaže Slavko Jovanovski, predsednik Saveta MZ Glogonj, ovaj način provere zdravlja je koristan, jer se građani na brz i jednostavan način pregledaju i dobijaju korisne savete u vezi sa ishranom. Nakon toga doktori ih upućuju kod izabranog lekara na dalje lečenje.

– Ovo je zaista jedna korisna akcija za stanovnike našeg naseljenog mesta koja se organizuje na inicijativu MZ ,,Glogonj“ Rekao bih da je odziv građana jako dobar kao i uvek kad se ovakve akcije organizuju u Glogonju. Posebno interesovanje je za ultrazvuk štitne žlezde i abdomena s obzirom da se na takve vrste pregleda znatno duže čeka. Zbog toga ćemo se truditi da organizujemo što više ovakvih pregleda u Glogonju.- Rekao je predsednik Saveta MZ ,,Glogonj“

Mesna zajednica će se potruditi da bude što više ovakvih akcija u Glogonju kako bi svojim sugrađanima obezbedili neophodne preglede bez čekanja.

Related posts

Rekreacija , sastavni deo dečijeg života

Alba Jovanović

Za prve dve nedelje primene Zakona o agencijskom zapošljavanju zaposleno oko 8. 500 radnika

Jelena Belić

Mandić: Hvala braćo Srbi sa KiM, mi smo jedan narod i niko nas neće razdvojiti

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija