24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U Glogonju održani preventivni pregledi

Na inicijativu Mesne zajednice Glogonj, a u saradnji sa Opštom bolnicom Pančevo  i Preventivnim centrom Doma zdravlja, organizovani su preventivni pregledi. Građani su bili u prilici da urade ultrazvuk stomaka i štitne žlezde, kao i kompletnu krvnu sliku.

Opšta bolnica Pančevo i Dom zdravlja u saradnji sa MZ ,,Glogonj” sproveo je još jednu u nizu akcija preventivnih pregleda. Ljudi su se odazvali u velikom broju i to je najbolji pokazatelj koliko su ovakvi pregledi potrebni, pogotovo za građane Glogonja koji moraju da putuju u grad za sve te analize.

– Naša višegodišnja praksa je da organizujemo preventivne preglede i ovo je drugi put da dolazimo u Glogonj. Sve to radimo da bi se približili našim potencijalnim pacijentima i da bi im pružili jedan kvalitetan pregled, iskontrolišemo glavne parametre i tamo gde se naiđe na neki patološki otklon ili sumnja, usmeravaju se dalje ka svom izabranom lekaru. Imamo jednu paletu pregleda koja nam može sa sigurnošću dati ocenu o zdravstvenom stanju pacijenta. To je pogotovo važno ljudima koji ne žive u gradu i udaljeni su od zdravstvenih ustanova. Pacijenti su bili u prilici da obave ultrazvuk stomaka, štitne žlezde i kompletnu krvnu sliku – rekao je doktor Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice u Pančevu.

Akcija je organizovana na inicijativu Mesne zajednice Glogonj i veliki broj građana se odazvao. Kako kaže Slavko Jovanovski, predsednik Saveta MZ Glogonj, ovaj način provere zdravlja je koristan, jer se građani na brz i jednostavan način pregledaju i dobijaju korisne savete u vezi sa ishranom. Nakon toga doktori ih upućuju kod izabranog lekara na dalje lečenje.

– Ovo je zaista jedna korisna akcija za stanovnike našeg naseljenog mesta koja se organizuje na inicijativu MZ ,,Glogonj“ Rekao bih da je odziv građana jako dobar kao i uvek kad se ovakve akcije organizuju u Glogonju. Posebno interesovanje je za ultrazvuk štitne žlezde i abdomena s obzirom da se na takve vrste pregleda znatno duže čeka. Zbog toga ćemo se truditi da organizujemo što više ovakvih pregleda u Glogonju.- Rekao je predsednik Saveta MZ ,,Glogonj“

Mesna zajednica će se potruditi da bude što više ovakvih akcija u Glogonju kako bi svojim sugrađanima obezbedili neophodne preglede bez čekanja.

Related posts

Premijerka: Ako građani ne budu disciplinovaniji, slede potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas

Jasmina Petkovic

Cveće kao poklon, ali i emotivna poruka

Jelena Obradović

Za starije sugrađane ključna dobra organizacija dana

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija