13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

VUČIĆ IZ ŽENEVE: Ja se ponosim pozicijom Srbije i ne foliram nikog, sarađivaćemo sa svima!

On je posle niza bilateralnih susreta u TV obraćanju uživo naglasio da su danas od Evrope zatraženi odgovori kakva budućnost očekuje Zapadni Balkan.

– Nastavićemo reforme, ostajemo na evropskom putu ali ja nisam danas pred njima krio da ćemo mi sarađivati sa svima – rekao je Vučić dodajući da ćemo nastaviti ubrzani rast. Vučić je kazao i da mu je od izuzetne važnosti susret sa francuskim predsednikom Makronom, gde će se saznati hoćemo li imati pristup strukturnim fondovima…

– Kada pričaju o reformama, i pitate šta ako to uradimo, ne znaju da odgovore. Međutim, dobro je da su svi potvrdili jasnu i nedvosmislenu podršku evropskom putu svih naših zemalja, kazao je on. Naglasio je da će Srbija nastaviti reforme zbog naših građana i želje da budemo članica EU.

Naime, predsednik Srbije najavio je za ponedeljak novi susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, koga će, kaže, takođe upitati ko može u EU.

Vučić je dodao i da su nam Mađari izuzetni prijatelji svuda i na svakom mestu te da je danas Peter Sijarto javno rekao da Srbija bolje štiti prava Mađara od svih evropskih država.

– Ja sam zahvalan na tome našim mađarskim prijateljima – rekao je Vučić i dodao da je Sijarto danas bio apsolutno na srpskoj strani.

 

– Mađarska je na našoj strani i kada to nije lako. Rekao je pred svima da Srbija bolje štiti prava velikog broja pripadnika mađarske manjine, nego bilo koja zemlja EU. Svaka čast na tome i hvala našim priajteljima”, rekao je Vučić.

foto:printscreen

 

Related posts

Spremno 5 poglavlja, otvaranje – politička volja EU

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić večeras u Beogradu sa Lajčakom

Zorana Stekovic

Potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija