27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Najvažnije Vesti

“Pametno drvo” u Alibunaru

Omladina, ali i stariji meštani, imaće ubuduće razlog više da vreme provode u parku u centru Alibunara. U saradnji sa lokalnom samoupravom, kompanija MTS postavila je na ovoj lokaciji takozvano „pametno drvo“.

Mladi u Alibunaru gde se često okupljaju, čekajući između ostalog i autobus, sada će imati besplatan besplatan wifi. Pametno drvo u Alibunaru koje je postavljeno, dizajnirano je tako da može da se uklopi i u trgove i u parkove, jer pored svoje namene da građanima omogući besplatan internet služi i kao ukras u gradovima u kojima se postavi.

U Alibunaru su ponosni na činjenicu da je ovo drvo domaći proizvod, jer su ga u potpunosti izradili inženjeri Telekoma Srbija i partnerskih firmi.

Pametno drvo ima prečnik od oko 150 metara i može da ga koristi nekoliko stotina građana u isto vreme. Takođe na drvetu su postavljeni razni priključci i “gedžeti” koji će mladima omogućiti da lepše provode vreme i da pune svoje pametne uređaje

„Pametno drvo“ je projekat koji su sproveli MTS i Opština Alibunar. Mreža se postavlja i u stambenim i poslovnim prostorima tako da Alibunar ide krupnim koracima da bude jedna moderna opština.

Osim bržeg interneta korisnici u Alibunaru imaće i bolji prijem i konekciju na kablovsku mrežu, kao i savremeno povezivanje sa svetom. U Alibunaru su ponosni na činjenicu da je ovo drvo domaći proizvod, jer su ga u potpunosti izradili inženjeri Telekoma Srbija i partnerskih firmi.

Related posts

PUK’O BOJKOT U PANČEVU: Hapsio Otporaše, vedete DS ga podržale potpisima

Mica Milakov

Vučić: Značajne subvencije za podizanje istoka zemlje

Zorana Stekovic

Sombor izjednačio potiv Zvezde u finalu Superlige u boksu

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija