26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U “Đurinoj” školi i svečano i kreativno

Osnovna škola “Đura Jakšić”, jedna od najstarijih pančevačkih obrazovnih ustanova, 16. novembra obeležiće Dan škole. Ove godine, kao i prethodnih, sprovešće se različite aktivnosti u kojima će deca učestvovati tokom cele nedelje. Školu će posetiti i mališani iz vrtića kojima će kroz  zanimljive radionice biti predstavljeno šta se u školi radi.

Osnovna škola “Đura Jakšić” među prvima je, u okviru obeležavanja Dana škole počela da organizuje radionice za decu iz vrtića. Cilj je da se mališanima približe školske aktivnosti i da se zainteresuju za ono što ih očekuje u prvom razredu. Kako kaže učiteljica Branka Veličković, svake godine se trude da uvedu nešto novo što će obogatiti program.

Broj dece u OŠ “Đura Jakšić” iz godine u godinu se povećava, rekla je učiteljica Branka Veličković. Dodala je da taj broj nije mali, da se radi o povećanju za više od 100 učenika.

Pored radionica, u sklopu obeležavanja Dana škole, planirane su i sportske aktivnosti za više razrede. Održaće se turniri na kojima će učestvovati i deca iz susednih škola. Ovo je prilika da se predškolci zabave, a mališani iz vrtića uživaju u druženju i nauče nešto novo od starijih drugara. Osnovna škola “Đura Jakšić” osnovana je 16. novembra 1912. godine.

Related posts

NIS investirao 29 milijardi dinara, rast od šest odsto u poređenju sa prošlom godinom

Zorana Stekovic

Javna pohvala pančevačkoj Hitnoj pomoći

Jasmina Petkovic

Saobraćajna nezgoda na Pančevcu, preusmeren saobraćaj

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija