28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Kovin dobio nasavremeniji sistem za uzbunjivanje u Srbiji

Tačno u podne danas u kovinu proveren je nov sistem za uzbunjivanje na teritoriji opštine Kovin. Predsednica Opštine Sanja Petrović, predstavnici službi za civilne poslove, i ostalih nadležnih službi uspešno su u 12 časova izvršili probu novog sistema za uzbunjivanje.

U proteklom periodu, u potpunosti je postavljen i rekonstruisan sistem za javno uzbunjivanje na čitavoj teritoriji kovinske opštine. Novi vatrogasni stubovi i sirene za uzbunjivanje su postavljeni u mesnim zajednicama u kojima nisu postojali a u svim ostalim mesnim zajednicama su remontovane, servisirane i povezane međusobno na daljinsko upravljanje.Cela opština je pokrivena sa 14 vatrogasnih sirena, a vrednost ove investicije koja je finansirana iz lokalnog budžeta je blizu 5 miliona dinara.

Kovin je trenutno jedina opština u Srbiji koja ima ovako izgrađen savremeni sistem na daljinsko upravljanje. Iz ove Opštine, poručuju da su ponosni na posao koji je urađen. Pohvale su stigle i od načelnice Južnobanatskog okruga Danijele Lončar.

Prezentaciji su prisustvovati predstavnici svih mesnih zajednica sa teritorije opštine kovin, članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, rukovodstvo opštine Kovin.

 

 

Related posts

Naivno slikarstvo u Uzdinu

Jasmina Petkovic

Servisne informacije za 30. oktobar

Zorana Stekovic

Upoznajte Brno!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija