3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Crveni krst dodelio priznanja najbrojnim davaocima krvi

Svečanost povodom uručivanja priznanja davaocima krvi za 35, 50, 75 i 100 puta datu krv i visokog priznanja „Široko srce“ najhumanijim sredinama održana je večeras u Crvenom krstu Pančevo. Grad Pančevo i Crveni krst Pančevo, na ovaj način žele da im zahvale i istaknu njihovu ulogu i značaj u dobrovoljnom davalaštvu krvi, humanom delu kojim su spašeni mnogi životi.

Sekretarka Crvenog Krsta Milica Todorović zahvalila se svima koji su izašli u susret i pritrčali u pomoć mnogim porodicama.

“Zato se u čitavoj našoj zajednici prema svima vama gaji zahvalnost i ljubav, a ovaj dan je prilika da dodelom priznanja Crvenog krsta to i potvrdimo. Priznanja uručujemo pod pokroviteljstvom Grada Pančeva. Zahvaljujem u ime svih iz Crvenog krsta i pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da budu humani, da izdvoje malo vremena i pomognu drugima”, rekla je Milica Todorović

Crveni krst moli sve da zajedno podržimo humane dobrovoljne davaoce krvi i najhumanije sredine i time uveličamo njihovu svečanost. Na svečanosti bilo je i onih koji su dobrovoljno dali čak preko sto puta. Jedan od njih, retkih je Predrag Dimitrijević.

“Sećam se kada sam prvi put dao krv, imao sam 18 godina i bio sam u vojsci. To je bilo jako davno. Svaki put kada sam davao krv osećao sam se da radim nešto dobro i humano. Apelovao bi na sve, pogotovu mlade da budu dobrovoljni davaoci krvi, jer ono što nama možda malo znači, nekom može život da spase”, rekao je Dimitrijević.

Plaketu „Široko srce“ koja se dodeljuje za najbolje rezultate ostvarene u dobrovoljnom davalaštvu krvi u protekloj 2018. godini uručio je član Gradskog veća za socijalnu politiku Milenko Čučković.

“Srećan sam što vidim ovako punu salu u Crvenom krstu u Pančevu. Humanost na delu nema reči. Dobrovoljno davalaštvo krvi je nešto što moramo da prihvatimo kao ličnu i društvenu odgovornost. Jako sam presrećan što vidim ovoliko starije populacije koja brine o nama uvek”, poručio je Čučković.

Plaketu „Široko srce“ dodeljena je kompanijama,preduzećima, školama, pojedincima, zatim onima koji su dali svoj veliki lični doprinos u afirmisanju davalašva krvi u Pančevu, kao i onima koji su dali krv 35, 50, 75 i 100 puta . Velike emocije izazvale su članice, aktiva starijih Crvenog krsta koje su otpevale pesmu “Ovo je Srbija”.

Opširniju reportažu sa dodele priznanja pogledajte u našim informativnim emisijama u četvrtak 7.11.2019. godine.

 

Related posts

Predsednik Vučić: Izbori 21. juna

Jasmina Petkovic

Deset miliona za Ponjavicu i Železničku

Nikoleta Dragaš

Premijerka Brnabić u poseti Pančevu: Ulaganje u obrazovanje je prioritet, južni Banat postao centar razvoja regiona

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija