25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Prvo ekološko igralište u vrtiću “Crvenkapa”

Prvo ekološko dečije igralište otvoreno je danas u vrtiću „Crvenkapa” u MZ Gornji grad. Ovo je prvo igralište ovakog tipa u Pančevu, a kako najavljuju nadležni, u narednom periodu biće ih još.

Novo ekološko igralište u vrtiću “Crvenkapa” izrašće na kraju u umetnička instalacija. Mališani sada mogu da uživaju u novim ljuljaškama, klackalicama… Sve je rađeno na inicijativu građana, uz odličnu saradnju sa mesnom zajednicom, gradskom vlašću i preduzećima, kao i Dečjom radošču. Ovo igralište će koristiti, ne samo deci koja pohađaju „Crvenkapu“ već i stanovnicima Gornjeg grada.

Ovo je prvo ekološko igralište u Pančevu. Prema rečime direktorke Dečje radosti Snježane Milković, mališani će uživati, a i bezbednost će biti podignuta na veći nivo.

Ekološko igralište biće ulepšano. Likovni pedagog u Dečjoj radosti Emil Sfera najavio je da će zajedno sa decom urediti okolinu.

Još jednom se pokazalo da inicijative građana, roditelja sa mesnim zajednicama i lokalnom samoupravom daju odlične rezultate. Ovo igralište je samo jednu u nizu koje je urađeno u saradnji i na incijativu građana i roditelja.

Sledeće ekološko igralište biće postavljeno u sredu na Strelištu.

Related posts

Nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, ne znam šta je, ni čemu služi!

Jasmina Petkovic

Duboka bara bez vode

Zorana Stekovic

Večeras od 21 sat gosti emisije Hit Tvit na TV Pink predsednik Vučić, doktor Nestorović i novinar Marić

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija