6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Konjičke trke u Starčevu – tradicija se nastavlja

Na hipodromu u Starčevu održane su Konjičke trke. Tradicija po kojoj su Starčevci čuveni obnovljena je prošle godine. Organizator trke je Konjički klub ,,Starčevac“, a pokrovitelj grad Pančevo. Prvo mesto je osvojio Vlada Tomić iz Leskovca.

Ljubitelji konjičkog sporta okupili su se u velikom broju na hipodromu u Starčevu, gde su uživali u trci i bodrili svoje favorite. Grad Pančevo je i ovog puta pokrovitelj trkačkog dana, kao i lokalni sponzori koji su prepoznali želju da se nešto lepo uradi za Starčevo.

Ovaj događaj je važan za Starčevo jer meštani mogu da se okupe i obeleže praznik konjičkog sporta. Između trka gledaoci su imali priliku da uživaju u folklornim igrama KUD-a ,,Neolit“.

Predsednik KK ,,Starčevac“ Goran Stamenković rekao je da su svi s nestrpljenjem iščekivali nedelju i nastavak obnove tradicije iz ranijih vremena, kada su Starčevci bili poznati po konjičkom sportu.

Kako je izjavio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, grad Pančevo će se potruditi da u saradnji sa KK ,,Starčevac“ nastavi održavanje ove tradicije i da će ljudi dolaziti u još većem broju.

Related posts

Dve medalje za atletičare iz Opova

Ivana Golubovic

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorkom Čen Bo

Bojana Kecic

U kovid ambulanti ukinuto noćno dežurstvo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija