27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

“Zelenilo” za Petru Đorđević sakupilo skoro 150 hiljada dinara

Humanitarna akcija koju je organizovalo JKP „Zelenilo“ za Petru Đorđević završena je danas prikupljanjem novca na robnoj pijaci „Aerodrom“. Juče na pijaci je sakupljeno oko 53 hiljade, a danas na buvljaku skoro 97 hiljada dinara.Ukupno u ova dana dana za Petru Đorđević je sakupljeno skoro 150 hiljada.

U ova dva dana, odnosno u subotu i nedelju, građani su imali priliku da pomognu Petri Đorđević koja ima retku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora. Za lečenje na pariskoj klinici potrebno je 240 hiljada evra. Roditelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca i za sada imaju gotovo pola potrebne sume. Najviše su im pomogle kolege iz škole iz Banatskog Novog Sela i meštani, zatim se priključilo i Zelenilo.

U subotu na Zelenoj pijaci su bili nastavnica Biljana Maksimović i mališani iz škole „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sela. Građani su pomogli koliko su mogli, sakupljeno je oko 53 hiljade dinara.Akcija je nastavljena i na robnoj pijaci „Aerodrom“.

Trogodišnjoj Petri Đorđević potrebno je da što pre nastavi lečenje u Francuskoj, zato je humanitarna akcija nastavljena i u nedelju. Kao i na Zelenoj pijaci, zaposleni u Zelenilu, i na buvljaku delili su besplatno, voće, sokove i pasulj svima koji su pokazali humanost i donirali novac za lečenje Petre Đorđević

Petrina majka radi u OŠ „Žarko Zrenjanin“. Učenici i nastavnici, koji su već organizovali slične akcije, nastaviće i u narednom periodu sa humanitarnim radom kako bi se Petri Đorđević što pre obezbedio novac za lečenje u Francuskoj. U ova dva dana tokom humanitarnih akcija na Zelenoj pijaci i Buvljaku sakupljeno je oko 150 hiljada dinara.

Related posts

Pacijenti ambulante “Novi svet” privremeno u stanici “Centar 2”

Jasmina Petkovic

Pokrainski sekretar za sport i omladinu Dane Basta u Beloj Crkvi

Jasmina Petkovic

“Zelenilo” za Petru Đorđević

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija