22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

“Zelenilo” prikuplja novac da Petra pobedi

Još jedna u nizu humanitarnih akcija za malu Petru obolelu od retkog oblika malignog tumora na mozgu organizovana je ovog vikenda na Zelenoj pijaci. JKP “Zelenilo” se pridružilo nastavnicama i mališanima iz OŠ “Žarko Zrenjanin” u prikupljanju novca. Danas je sakupljeno 53 hiljade, a sutra će se ova akcija nastaviti na robnoj pijaci ,,Aerodrom”.

Petra je srećno i hrabro dete. Rasla je zdrava, razvijala se normalno, bez ikakvih problema sa zdravljem do maja 2019. godine. Od maja počinje da se ne oseća se dobro. Posle konsultacije sa francuskim lekarima utvrđeno je da Petra ima retku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora. Lečenje je skupo, pa je “Zelenilo”, kao društveno odgovorna firma odmah izašlo u susret i organizovalo humanitarnu akciju koja je danas sprovedena na pijaci.

Polovina novca je već prikupljena. Petra je sa majkom u Parizu i lečenje je već započeto ali da bi se nastavilo mora biti sakupljeno 240 hiljada evra. Mališani sa učiteljicama iz OŠ “Žarko Zrenjanin”, gde je Petrina mama radila, su do sada već organizovali slične akcije i trude se da ih bude što više da bi se novac koji je neophodan skupio što pre.

“Zelenilo” je danas na pijaci organizovalo za sve građane koji su imali želju da pomognu, posluženje, sokove, voće a kuvao se i pasulj.

Banatsko Novo Selo, pa i ceo Južnobanatski okrug se udružio da pomogne maloj Petri. Ni Pančevo ne zaostaje što pokazuje i broj naših sugrađana je danas učestvovao i donirao novac. Akcija se nastavlja
u nedelju na robnoj pijaci “Aerodrom”.

Related posts

Pančevo kratkotrajno bez vode

Miroslava Cvejin

Boško i ostali osumnjičeni odbili da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: U Srbiji će da bira narod

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija