28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Sportski turnir u OŠ “Sveti Sava”

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ održan je sportski turnir, na kome su učestvovali, učenici ove škole i deca iz Temerina i Đurđeva. Nadmetali su se u novoj igri „Jadžent“, čiji je cilj poboljšavanje odnosa između muškaraca i žena.

Osnovna škola „Sveti Sava“  organizator je turnira na kome je  predstavljen novi sport „Jadžent“, gde je učestvovalo 35 dece. Učenici ove škole i đaci iz Temerina i Đurđeva, pokazali su zainteresovanost za ovaj sport. Koliko je on važan i koja je njihova omiljena aktivnost podelili su sa ekipom naše televizije.

Igra „Jadžent“ ubačena je u redovne programe četvrtog, sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Tvorac igre kaže da je njen cilj poboljšavanje odnosa između muškaraca i žena, odnosno dečaka i devojčica.

Ovaj sport podržao je Zavod za unapređenje vaspitanja i obrazovanja  Ministrastva prosvete. On pretenduje da postane redovna aktivnost na časovima fizičkog vaspitanja. Zbog njegove specifičnosti, učenici će zavoleti fizičku aktivnost, a na časovima se neće “boriti” samo za ocenu nego i za svoje zdravlje, istakli su nastavnici fizičkog vaspitanja.

Baviti se sportom je važno, kako za održavanje vitalnosti, tako i za psihički razvoj dece. Veća posvećenost sportu, a manja tehnologiji, koja nas svakodnevno okružuje, predstavlja  recept za dug i zdrav život.

Related posts

Predsednik Aleksandar Vučić sutra u Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Vučić i Čakrabarti: Odlični ekonomski rezultati Srbije

Zorana Stekovic

Pretnje smrću Vučiću i njegovoj porodici

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija