12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

Počeo 22. Pančevački džez festival

Dvadeset drugi Pančevački džez festival otvoren je 31. oktobra i trajaće do 2. novembra. Organizator festivala je Kulturni centar Pančeva. Ljubitelji ovog muzičkog pravca imaju priliku da uživaju u džez muzici izvođača iz naše zemlje i inostranstva.

Kulturni centar Pančeva domaćin je ovogodišnjeg, dvadeset drugog Džez festivala. Festival je najpre bio lokalnog karaktera, kasnije su dolazili gosti iz regiona, a sada je svetski poznat i priznat, s obzirom na učešće svetski poznatih džez imena, objasnio je Slobodan Tanasković. Promovisana je i monografija štampana za dvadesetgodišnjicu festivala.

Festival je otvorio poznati pančevački bend Dragan Ćalina Kvartet. Sumirajući utiske sa nastupa, Dragan je izrazio zadovoljstvo što je mnogo mladih ljudi zainteresovano za ovaj muzički žanr, te da se veliki broj studenata opredeljuje za džez odsek na Muzičkoj akademiji. Takođe je rekao da bi voleo da u skorijoj budućnosti Srednja muzička škola “Jovan Bandur” u Pančevu dobije džez odsek.

Organizatori kažu da im je cilj da ovaj festival traje i kvalitativno napreduje, kako bi jednog dana bio u rangu sa svim svetskim festivalima.

Organizator Džez festivala je Kulturni centar Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a uz podršku Ambasade SAD, Italijanskog instituta za kulturu, Ambasade Mađarske, Ambasade Izraela, Austrijskog kulturnog foruma i Dunav osiguranja.

Related posts

Vojska pucala u vazduh u dva incidenta u migrantskim centrima

Jasmina Petkovic

“Zelenilo”: Bele vrbe duž gradskog keja

Nikoleta Dragaš

NIS: Glasajte za projekte koji će poboljšati život zajednice

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija