25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

“Zelenilo” za Petru Đorđević

JKP „Zelenilo“ organizuje humanitarnu akciju za prikupljanje novčananih sredstva za Petru Đorđević. Kao i uvek, Zelenilo će za vikend, na Pijaci i Buvljaku u subotu i nedelju. Mališani iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela, kao i rukovodstvo Zelenila pozvali su sve ljude, koji imaju mogućnosti da pomognu, da se priključe ovoj humanoj akciji i posete Pijacu ili Buvljak tokom vikenda.

Petra je srećno, hrabro i radoznalo dete. Rasla je zdrava, razvijala se normalno, bez ikakvih problema sa zdravljem do maja 2019. godine. Od maja počinje da se ne oseća se dobro.Posle konsultacije sa francuskim lekarima utvrđeno je da Petra ima retku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora. Lečenje je skupo, pa je Zelenilo, kao društveno odgovorna firma odmah izašlo u susret i organizovala humanitarnu akciju koja će biti sprovedena za vikend.

Na Zelenoj pijaci danas su bili i mališani iz škole „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sela. Petra je ćerka nastavnice koju učenici jako vole i zbog toga, između ostalog, rešili su da pokažu svoju humanost.

Za lečenje na pariskoj klinici potrebno je 240 hiljada evra. Roditelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca i za sada imaju gotovo pola potrebne sume. Najviše su im pomogle kolege iz škole i meštani, a sada se priključuje i Zelenilo

Trogodišnjoj Petri Đorđević potrebno je da što pre nastavi lečenje u Francuskoj, zato se humanitarna akcija nastavlja za vikend . Još jednom da ponovimo u subotu na Zelenoj pijaci , a u nedelju na robnoj pijaci „Aerodrom“. Pogledajte u nastavku film koji su za Petru Đorđević napravili učenici OŠ “Žarko Zrenjanin”.

Related posts

Manifestacija “Dan polja” okupila brojne poljoprivrednike

Mirjana Popović

Ministar Branislav Nedimović u poseti Uljmi i Alibunaru

Vanja Vićentić

Etnološko odeljenje Muzeja čuva kulturni identitet Banata

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija