26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

UKLONJENA DIVLJA DEPONIJA KOD ULICE IVE KURJAČKOG,POSAĐEN ZELENI POJAS

Još jedna divlja deponija na teritoriji Grada Pančeva je uklonjena. Uz redovnu aktivnost Higijene, ali i na inicijativu i saradnju sa građanima, deponija sa ugla ulica Ive Kurjačkog je sanirana, a Zelenilo je na toj lokaciji napravilo „zelenu oazu“.

Više od dvadeset godina Dragana Homonai, sa suprugom i majkom živi na Kotežu 2. Prolazi svakodnevno pored raskrnice ulice Ive Kurjačkog i Vojvođanskog bulevara gde je do danas bila divlja deponija. Pored kontejnera bacane su stvari, kabasti otpad, šut i cigle. Sada je to uklonjeno i postavljeni su novi kontejneri.

Mnogi delovi Pančeva su do nedavno bili problematični zbog divljih deponija, delom i zbog nemara nesavesnih građana, sada dobijaju drugačiji i lepši izgled. Reaguje se uvek i problemi se rešavaju na molbe građana, kroz saradnju sa mesnim zajednicama i naravno u sklopu redovnih aktivnosti preduzeća.

Higijenu, tokom uklanjanja divljih deponija, prati i JKP „Zelenilo“. „Higijena“  uklanja divlje deponije, postavlja nove kontejnere, a „Zelenilo“ oplemenjuje prostor novim sadnicama. Ovoga puta to su ruje.

Direktor Higijene Aleksandar Stevanović je ponovio da nije dovoljno da se ovakva mesta očiste,već da je neophodno i da građani povedu računa o svojoj okolini, kako bi ona ostala uređena i čista.

Šut i kabasti otpad građani mogu uvek da donesu na mesto koje je predviđeno za to i to se ne naplaćuje. Čišćenja divljih deponija u prethodnom periodu bilo je mnogo, od Gornjeg grada, preko više lokacija u naselju Mladost, kao na Strelištu, Kotežu 1 i 2.

Related posts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio fabriku „ZF Friedrichshafen AG“ u Pančevu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić iz Slovenije: Danas je Srbija snažna država, postajemo lider u regionu

Mirjana Popović

Vučić: Srbija spremna za dijalog sa Prištinom, odnosi sa SAD u usponu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija