26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Nekategorizovano Pančevo Vesti

Pančevo i UN u misiji kontrole energetskih resursa

Grad Pančevo i Ujedinjene nacije za razvoj (UNDP) potpisnice su Memorandum o saradnji na poboljšanju energetske efikasnosti. Tim povodom Pančevo je bilo domaćin skupa na kome se razgovaralo o ovoj temi i kako unaprediti rad lokalnih samouprava u toj oblasti.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj realizuje veći broj projekata iz oblasti energetske efikasnosti u Srbiji. Jedan od njih odnosi se na uvođenje sistema energetskog menadžmenta u javnom sektoru, između ostalog i u lokalne samouprave. Saradnja sa Pančevom je intenzivna, jer je naš grad jedna od lokalnih samouprava koja je napredna u svim oblastima, rekla je Maja Matejić, portfolio menadžer za energetiku u okviru projekta UN za razvoj u Srbiji. To je razlog što je Pančevo domaćin skupa na kome su se razmenjivala iskustva iz oblsti energetike.

Prema rečima Biljane Đordan, energetskog menadžer grada Pančeva, projekat koji se sprovodi sa UNDP-om je dobar pokazatelj da li neki objekat troši više energije, gde curi, zbog čega je povećana potrošnja.

Informacioni menadžment „zahteva“ mnogo rada na punjenju podacima. Kako je rekla Maja Matejić, portfolio menadžer za energetiku u okviru projekta UN za razvoj u Srbiji oni pokušavaju da automatizuju taj proces kroz saradnju sa lokalnim javno komunalnim preduzećima. Gradska toplana i „Vodovod“ bili su među prvima koji su se povezali na ovakav transfer podataka i zbog toga je Pančevo  značajan partner u ovom projektu, zaključila je Matejić.

 

 

 

Related posts

Brnabić: Korona, tokom jula, nije iznenadila samo SRB, već ceo svet

Jasmina Petkovic

Biteviću srebro na EP u Španiji

Mica Milakov

Rukometašice Srbije danas protiv Mađarske

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija