6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Novcem iz gradskog budžeta napravio vodenicu

Zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, Pančevac Dragan Pećanac pokrenu je sopstveni biznis i napravio vodenicu, u kojoj melje različite žitarice na starinski način. Grad Pančevo  je za relizaciju mere samozapošljavanja izdvoji u ovoj godini više od 10 miliona dinara i na taj način pomogao da 23 preduzetnika započnu svoj posao.

Da ideja može da bude pola posla pokazao je  Dragan Pećanac, Pančevac koji je došao na ideju da napravi vodenicu i tako počne da radi samostalno. Prema njegovim rečima na teritoriji Vojvodine postoje samo dve vodenice, jedna na Fruškoj Gori i druga u Pančevu. Ističe da bez pomoći grada ne bi mogao sam da počne da radi.

Prema rečima Milenka Čučkovića, gradskog većnika zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, grad Pančevo u okviru Lokalnog akcinog plana je za ovu godinu izdvojio više od 53 miliona dinara. Mera samozapošljavanja je samo jedna u nizu, zahvaljujujći kojoj  grad Pančevo smanjuje nezaposlenost.  23 preduzetnika su ove godine dobila sredstva za samozapošljavanje.

U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici dobijaju   do 500 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla. Grad u toku prve godine prati preduzetnike kroz pravno i finansijsko savetovanje i na taj način im pomaže da se održe u poslu,  zaključio je Čučković.

Related posts

Portreti Đure Putnika u Gradskoj biblioteci

Nikoleta Dragaš

Građani masovno podržavaju listu SNS-a

Jelena Obradović

Za bolje vodosnabdevanje Devojački Bunar dobija još jedan bunar

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija