25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Novcem iz gradskog budžeta napravio vodenicu

Zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, Pančevac Dragan Pećanac pokrenu je sopstveni biznis i napravio vodenicu, u kojoj melje različite žitarice na starinski način. Grad Pančevo  je za relizaciju mere samozapošljavanja izdvoji u ovoj godini više od 10 miliona dinara i na taj način pomogao da 23 preduzetnika započnu svoj posao.

Da ideja može da bude pola posla pokazao je  Dragan Pećanac, Pančevac koji je došao na ideju da napravi vodenicu i tako počne da radi samostalno. Prema njegovim rečima na teritoriji Vojvodine postoje samo dve vodenice, jedna na Fruškoj Gori i druga u Pančevu. Ističe da bez pomoći grada ne bi mogao sam da počne da radi.

Prema rečima Milenka Čučkovića, gradskog većnika zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, grad Pančevo u okviru Lokalnog akcinog plana je za ovu godinu izdvojio više od 53 miliona dinara. Mera samozapošljavanja je samo jedna u nizu, zahvaljujujći kojoj  grad Pančevo smanjuje nezaposlenost.  23 preduzetnika su ove godine dobila sredstva za samozapošljavanje.

U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici dobijaju   do 500 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla. Grad u toku prve godine prati preduzetnike kroz pravno i finansijsko savetovanje i na taj način im pomaže da se održe u poslu,  zaključio je Čučković.

Related posts

Predsednik Vučić:Patrijarh Irinej-veliki čovek srpske crkve i naroda

Zorana Stekovic

Zapaljeni kontejneri kod Robne kuće

Aleksandra Miloševska

Balkanski kik bokseri ponovo u ringu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija