27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

Otvoren 49. Salon umetnosti

U pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti otvoren je 49. Salon umetnosti, na kome se predstavilo 32 umetnika iz Pančeva i okoline. Ovogodišnji Salon održava se pod nazivom „Prinudna sloboda“, a svečano ga je otvorio Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Salon umetnosti Pančeva nastao je davne 1972. godine, kao revijalna godišnja izložba likovne umetnosti. Duga tradicija i kontinuitet obezbedili su ovoj manifestaciji međunarodni ugled. Ove godine održava se 49. Salon umetnosti, pod nazivom „Prinudna sloboda“, a na njemu svoje radove izlaže 32 umetnika iz Pančeva i okoline. Manifestaciju je u Galeriji savremene umetnosti svečano otvorio Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu. Rotar smatra da je veoma važno negovati umetnost i umetnički izraz.

Prvo mesto osvojio je Nebojša Jocić, dok je druga nagrada pripala Zoranu Deraniću. Ivana Markez Filipović, urednica programa Galerije savremene umetnosti, ističe da je Salon umetnosti svojevrsni presek likovne scene u jednoj sredini.

Duga tradicija i kontinuitet kojima se može pohvaliti Salon umetnosti Pančeva obezbedili su mu značajno i trajno mesto u redovnom programu Galerije savremene umetnosti. Umetnici su se opredelili za razne oblasti vizuelnog i likovnog istraživanja: dizajn, skulptura, grafika, video umetnost, kostim, scenografija, fotografija, mozaik, keramika, grafički dizajn, arhitektura.

L. T.

Related posts

Još jedna RUSKA INVESTICIJA u Srbiji: Gaspromnjeft zainteresovan za Petrohemiju

Mica Milakov

Predsednik Vučić upisao se u Knjigu žalosti

Nikola Toadjer

Vučić na Demografskom samitu u Budimpešti

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija