3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Sezona pripremanja zimnice – i tradicionalni i novi recepti

Na Zelenoj Pijaci ponuda je raznovrsna, a u ovim nedeljama uveliko traje sezona pripremanja zimnice. Sugrađani su nam rekli sta će ove godine spremati i šta je to aktuelno na zimskoj trpezi.

Uprkos tome tome što je ponuda na Zelenoj pijaci bogata, većina žena opredelila se, zbog nedostatka vremena ili prostora u stanu, da ove godine kupi gotovu zimnicu. Ukoliko želite da je kupite na pančevačkoj pijaci, u ponudi je na nekoliko tezgi.

Tu su I oni sugrađani, koji uprkos mnogim obavezama, zimnicu pripremaju svake godine. Neki traže nove, dok se drugi “drže” starih, proverenih recepata, pa tako na tradicionalan način prave turšiju, kiseo kupus i nezaobilazan  ajvar, pinđur ili ljutiku.

Ukoliko se odlučite za gotovu zimnicu za to ćete na Zelenoj pijaci morati da izdvojite: za teglu ajvara od 500 do 800 din, kiselu pariku 250, kisele krastavce 300, turšija 300, mešana salata 300, kiseli kupus 120 dinara. Ko ipak planira ove jeseni da  pravi zimnicu cene povrća su: Kupus od 30 do 50 dinara, kornišoni od 60 do 80, šargarepa 100, karfiol od 50 do 70  i paprika od 70 do 150 dinara.

Related posts

Vučić na večeri sa Erdoganom, Putinom i Borisovim

Nikoleta Dragaš

Petković: Srpski narod na Kosovu je uvek uz Republiku Srpsku

Katarina Popović

Dekupaž tehnika Udruženja žena iz Alibunara

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija